Racuchy z marchewki - składniki:

200 g marchewki startej na małych oczkach
100 g maki pszennej
pół łyżeczki proszku do pieczenia
2 jajka
szczypta soli

do posypania cukier puder
lub dżem do posmarowania

olej do smażenia

Racuchy z marchewki - sposób wykonania:

Wspaniałe racuchy z marchewki.
Z białek ubijamy pianę, z dodatkiem szczypty soli (będzie bardziej sztywna). Do miski wrzucamy starta marchewkę, dodajemy mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia, żółtka, mieszamy. Na koniec dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy.
Racuchy smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. podajemy posypane cukrem pudrem i posmarowane dżemem.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu