Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatno¶ci | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które s± zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatno¶ci













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 353 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
robiłam jadłam super ,dzięki za takie przepisy dla pani Ewy....
| 2014-06-22 13:40 |

pycha
pyyyszne, dodjae jeszce pasztetowej do farszu, moze byc kania,pychotka:) lubie bardzo pierogi i moglabym je jadac codzie...
| 2014-06-17 19:55 |

Tytul
Witam! Pieklam pierwszy raz,wyszedl rewelacyjny.Trzeba stosowac sie do przepisu podanego.Napewno polece ten przepis znaj...
| 2014-05-17 23:25 |

Tytul
bardzo ciekawie napisany proces wędzenia;
wędzenie na zimno, na ciepło, na gor±co....
| 2014-05-15 13:36 |

Tytul
sernik wyszedł super! piekę już który¶ raz z kolei i m±ż zawsze zachwycony, a jest wielbicielem sernika:) Polecam...
| 2014-05-07 14:22 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
Anika gotuje
przepisy Emigrantek
przepisy Agiatis


blog
Dorodne Pomidory


DMCA.com


Strona główna >> Desery >> Racuchy
Czas Wykonanie 30 minut Porcji 6 Trudno¶ć łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Racuchy z programu Ewa gotuje - składniki:

3 szklanki m±ki
pól litra kefiru lub mleka
2 łyżeczki sody (płaskie)
3 łyżki cukru
2 jajka

banan

olej ryżowy lub zwykły
cukier puder

mus jabłkowy:
jabłka
sok z cytryny
cukier do smaku

Racuchy z programu Ewa gotuje - sposób wykonania:

Zainspirował mnie dzi¶ przepis na racuchy z programu Ewy Wachowicz. Do miski wbijamy 2 jajka, dodajemy do smaku cukier. Wszystko mieszamy robotem. Dolewamy kefir lub kwasne mleko. Dodajemy m±kę do momentu aż konsystencja zgęstnieje /przy naszych proporcjach 3 szklankni m±ki/.
Aby nasze ciasto na racuhcy wyrosło dodajemy sodę. Wszystko miksuejmy aby uzyskać gładkie ciasto.
Na gor±c± patelnię wlewamy olej ryżowy /ewentualnei inny - jednka olej ryżowy preferowany jest ze względu, że jest bezsmakowy/. Do czę¶ci racuchów można dodać pokrojone jabłka lub inne owoce.
Gdy patelnie jest już rozgrznana wlewamy placuszki na racuchy. Pojawiaj±ce się b±belki na spodniej częsci racuchów s± znakiem, że musimy je przerzucić na druga stronę. Usmażone racuchy ods±czamy z tłuszczu na papierowym ręczniku.
Racuchy tradycyjnie podajemy posypane cukrem pudrem lub jak Ewa Wachowicz z musem jabłkowym /z umytych jabłek, odrzucamy ogryski, dodajemy sok z cytryny oraz do smaku cukier i wszystko razem miksujemy/.
Pyszne racuchy gor±co polecam.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

~Gosc | | kulinarne przepisy []