Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 357 pysznych przepisów.

Komentarze

andżella
uwielbiam te pierogi dlatego że są takie miękkie w smaku po prostu niebo w gębie...
| 2014-11-15 11:43 |

KTOŚ
FAJNY PRZEPIS POLECAM JEST IDEALNY A SMAK WYŚMIENITY 1 KLASA!!!....
| 2014-11-06 12:27 |

Tytul
Ciekawy przepis. Muszę wypróbować ten sposób na rosół.
Pozdrawiam,
M...
| 2014-10-31 9:58 |

Rewelacyjny zakwas na chle
Już nigdy nie upiekę chleba z wykorzystaniem drożdży. Chleb na tym zakwasie jest rewelacyjny. Wygląda jak najlepszy chle...
| 2014-10-29 11:09 |

Tytul
Pani Ewo uwielbiam Pani kuchnię jest znAkomita i smaczna Pozdrawiam
...
| 2014-10-23 21:02 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Desery >> Racuchy
Czas Wykonanie 30 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Racuchy z programu Ewa gotuje - składniki:

3 szklanki mąki
pól litra kefiru lub mleka
2 łyżeczki sody (płaskie)
3 łyżki cukru
2 jajka

banan

olej ryżowy lub zwykły
cukier puder

mus jabłkowy:
jabłka
sok z cytryny
cukier do smaku

Racuchy z programu Ewa gotuje - sposób wykonania:

Zainspirował mnie dziś przepis na racuchy z programu Ewy Wachowicz. Do miski wbijamy 2 jajka, dodajemy do smaku cukier. Wszystko mieszamy robotem. Dolewamy kefir lub kwasne mleko. Dodajemy mąkę do momentu aż konsystencja zgęstnieje /przy naszych proporcjach 3 szklankni mąki/.
Aby nasze ciasto na racuhcy wyrosło dodajemy sodę. Wszystko miksuejmy aby uzyskać gładkie ciasto.
Na gorącą patelnię wlewamy olej ryżowy /ewentualnei inny - jednka olej ryżowy preferowany jest ze względu, że jest bezsmakowy/. Do części racuchów można dodać pokrojone jabłka lub inne owoce.
Gdy patelnie jest już rozgrznana wlewamy placuszki na racuchy. Pojawiające się bąbelki na spodniej częsci racuchów są znakiem, że musimy je przerzucić na druga stronę. Usmażone racuchy odsączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku.
Racuchy tradycyjnie podajemy posypane cukrem pudrem lub jak Ewa Wachowicz z musem jabłkowym /z umytych jabłek, odrzucamy ogryski, dodajemy sok z cytryny oraz do smaku cukier i wszystko razem miksujemy/.
Pyszne racuchy gorąco polecam.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

~Gosc | | kulinarne przepisy []