Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatno¶ci | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które s± zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatno¶ci













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 356 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Ja również robię tak± sałatkę ¶ledziow± tylko ja na warstwę startych ziemniaków dodaję start± gotowan± marchewkę, warstw...
| 2014-10-18 12:07 |

przepiekne pierogi!
pieknie wygladaj± te pierożki, mniam :)
mysle juz nad daniami wigilijnymi i zbieram pomysły, w zeszłym roku robił...
| 2014-10-14 17:16 |

przepis na 5!
YUMMI! kurczak z ananasem, genialne zestawienie :) polecam do {wymoderowano spam}...
| 2014-10-03 9:57 |

kulinarnymen
Ciasto smaczne, ale ja niestety miałem tylko 5 szt. jabłek - to stanowczo za mało, bo mój wypiek był za słuchy. ...
| 2014-09-18 10:51 |

Tytul
sernik lodzi jest super próbowałam zrobić wszystkim bardzo smakowało pozdrawiam
...
| 2014-09-15 17:45 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Desery >> Racuchy
Czas Wykonanie 30 minut Porcji 6 Trudno¶ć łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Racuchy z programu Ewa gotuje - składniki:

3 szklanki m±ki
pól litra kefiru lub mleka
2 łyżeczki sody (płaskie)
3 łyżki cukru
2 jajka

banan

olej ryżowy lub zwykły
cukier puder

mus jabłkowy:
jabłka
sok z cytryny
cukier do smaku

Racuchy z programu Ewa gotuje - sposób wykonania:

Zainspirował mnie dzi¶ przepis na racuchy z programu Ewy Wachowicz. Do miski wbijamy 2 jajka, dodajemy do smaku cukier. Wszystko mieszamy robotem. Dolewamy kefir lub kwasne mleko. Dodajemy m±kę do momentu aż konsystencja zgęstnieje /przy naszych proporcjach 3 szklankni m±ki/.
Aby nasze ciasto na racuhcy wyrosło dodajemy sodę. Wszystko miksuejmy aby uzyskać gładkie ciasto.
Na gor±c± patelnię wlewamy olej ryżowy /ewentualnei inny - jednka olej ryżowy preferowany jest ze względu, że jest bezsmakowy/. Do czę¶ci racuchów można dodać pokrojone jabłka lub inne owoce.
Gdy patelnie jest już rozgrznana wlewamy placuszki na racuchy. Pojawiaj±ce się b±belki na spodniej częsci racuchów s± znakiem, że musimy je przerzucić na druga stronę. Usmażone racuchy ods±czamy z tłuszczu na papierowym ręczniku.
Racuchy tradycyjnie podajemy posypane cukrem pudrem lub jak Ewa Wachowicz z musem jabłkowym /z umytych jabłek, odrzucamy ogryski, dodajemy sok z cytryny oraz do smaku cukier i wszystko razem miksujemy/.
Pyszne racuchy gor±co polecam.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

~Gosc | | kulinarne przepisy []