Raffaello

Czas 70 minut Porcji 20 kcal : 370 kalorii/100g Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Raffaello – składniki:

Składniki na biszkopt
4 jajka
niecała szklanka cukru
pół szklanki mąki ziemniaczanej
pół szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Składniki na masę
2 białe czekolady
1 śmietana 18%
1 śmietana 30%
1 opakowanie wiórek kokosowych lub migdały
6 łyżek cukru

Raffaello – sposób wykonania:

Z podanych składników upiec 2 biszkopty: jeden większy od drugiego. Gdy będą gotowe, mniejszy biszkopt pokruszyć dodać do niego czekolady, śmietanę, wiórki i cukier. Wszystko wymieszać i wyłożyć na większy biszkopt.

Na masę wylać ubitą śmietanę i 6 łyżek wiórek kokosowych. Do dekoracji posypać obficie wiórkami kokosowymi lub migdałami
Smacznego.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *