Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 354 pysznych przepisów.

Komentarze

głód uczy
Kojarzyłem nazwę ciasta ale nic więcej, wydało się interesujące bo ma jabłka rozprowadzone wszędzie. Z orzechami wyszło ...
| 2014-07-31 23:07 |

tytul
1...
| 2014-07-31 17:50 |

Tytul
Pyszne! Za pierwszym razem wyszedł i tak wszystkim smakował, że tego samego dnia musiałam zrobić jeszcze więcej deserów....
| 2014-07-28 11:24 |

Tytul
robiłam jadłam super ,dzięki za takie przepisy dla pani Ewy....
| 2014-06-22 13:40 |

pycha
pyyyszne, dodjae jeszce pasztetowej do farszu, moze byc kania,pychotka:) lubie bardzo pierogi i moglabym je jadac codzie...
| 2014-06-17 19:55 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
Anika gotuje
przepisy Emigrantek
przepisy Agiatis


blog
Dorodne Pomidory


DMCA.com


Strona główna >> Pozostałe >> Przekąski
Czas Wykonanie 35 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Rolada szpinakowa - składniki:

1 opakowanie mrożonego szpinaku(około 500 g)
4 jajka
sól, pieprz
łyżka masła
2 ząbki czosnku


200 g dowolnego serka do smarowania (mogą być również smakowe lub z ziołami)
2 łyżeczki chrzanu
pęczek posiekanego koperku


łosoś wędzony 100 g lub szynka wędzona w plasterkach

Rolada szpinakowa - sposób wykonania:

Szpinak rozmrażamy, po rozmrożeniu dusimy na masełku do momentu aż woda zupełnie odparuje, wtedy dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz, chwilkę dusimy i odstawiamy do wystygnięcia.
Do masy wbijamy żółtka oraz białka ubite na pianę, mieszamy. Formę o wielkości 20x30 cm wyścielamy papierem do pieczenia, na nim rozprowadzamy masę szpinakową o równej grubości około 1cm. Zapiekamy przez 15 minut w 200 stopanich C, po czym leciutko studzimy i odwracaqmy tak aby zdjąć papier. Placek szpiankowy smarujemy warstwą serka wymieszanego z chrzanem i koperkiem, tak by zostawić od końca około 2 cm wolnego miejsca (masa przy zwijaniu będzie się zsuwała). Na środek kładziemy plastry łososia lub szynki. Roladę zwijamy wzdłuż dłuższego boku (można do pomocy użyć maty bambusowej), nastepnie zawijamy w folię aluminiowa i wkładamy do lodówki by zastygła. Po kilku godzinach jest gotowa do spożycia. Polecam gdyż pięknie wygląda i jest bardzo smaczna. Przed podaniem roladę kroimy na plastry.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []