Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 358 pysznych przepisów.

Komentarze

andżella
uwielbiam te pierogi dlatego że są takie miękkie w smaku po prostu niebo w gębie...
| 2014-11-15 11:43 |

KTOŚ
FAJNY PRZEPIS POLECAM JEST IDEALNY A SMAK WYŚMIENITY 1 KLASA!!!....
| 2014-11-06 12:27 |

Tytul
Ciekawy przepis. Muszę wypróbować ten sposób na rosół.
Pozdrawiam,
M...
| 2014-10-31 9:58 |

Rewelacyjny zakwas na chle
Już nigdy nie upiekę chleba z wykorzystaniem drożdży. Chleb na tym zakwasie jest rewelacyjny. Wygląda jak najlepszy chle...
| 2014-10-29 11:09 |

Tytul
Pani Ewo uwielbiam Pani kuchnię jest znAkomita i smaczna Pozdrawiam
...
| 2014-10-23 21:02 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Pozostałe >> Przekąski
Czas Wykonanie 35 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Rolada szpinakowa - składniki:

1 opakowanie mrożonego szpinaku(około 500 g)
4 jajka
sól, pieprz
łyżka masła
2 ząbki czosnku


200 g dowolnego serka do smarowania (mogą być również smakowe lub z ziołami)
2 łyżeczki chrzanu
pęczek posiekanego koperku


łosoś wędzony 100 g lub szynka wędzona w plasterkach

Rolada szpinakowa - sposób wykonania:

Szpinak rozmrażamy, po rozmrożeniu dusimy na masełku do momentu aż woda zupełnie odparuje, wtedy dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz, chwilkę dusimy i odstawiamy do wystygnięcia.
Do masy wbijamy żółtka oraz białka ubite na pianę, mieszamy. Formę o wielkości 20x30 cm wyścielamy papierem do pieczenia, na nim rozprowadzamy masę szpinakową o równej grubości około 1cm. Zapiekamy przez 15 minut w 200 stopanich C, po czym leciutko studzimy i odwracaqmy tak aby zdjąć papier. Placek szpiankowy smarujemy warstwą serka wymieszanego z chrzanem i koperkiem, tak by zostawić od końca około 2 cm wolnego miejsca (masa przy zwijaniu będzie się zsuwała). Na środek kładziemy plastry łososia lub szynki. Roladę zwijamy wzdłuż dłuższego boku (można do pomocy użyć maty bambusowej), nastepnie zawijamy w folię aluminiowa i wkładamy do lodówki by zastygła. Po kilku godzinach jest gotowa do spożycia. Polecam gdyż pięknie wygląda i jest bardzo smaczna. Przed podaniem roladę kroimy na plastry.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []