Ryba po bolońsku - składniki:

1 kg filetów rybnych /mintaj/
2 cebule
papryka słodka
30 dkg pieczarek
15 dkg sera żółtego
śmietana mały pojemniczek pieprz, sól, olej do smażenia .

Ryba po bolońsku - sposób wykonania:

Filety usmażyć na tłuszczu, posolić i popieprzyć, włożyć do naczynia żaroodpornego. Na tym samym tłuszczu usmażyć pokrojoną w paski cebulę i paprykę. Warzywa układamy na filetach. Pieczarki umyte i pokrojone podsmażamy na oleju i równomiernie wkładamy do naczynia z rybą. Na koniec posypujemy startym serem i zalewamy śmietaną.

Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 20 minut i zapiekamy.
Pyszne danie wigilijne i nie tylko poleciłam przyjaciołom i są zadowoleni.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu