Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 356 pysznych przepisów.

Komentarze

kulinarnymen
Ciasto smaczne, ale ja niestety miałem tylko 5 szt. jabłek - to stanowczo za mało, bo mój wypiek był za słuchy. ...
| 2014-09-18 10:51 |

Tytul
sernik lodzi jest super próbowałam zrobić wszystkim bardzo smakowało pozdrawiam
...
| 2014-09-15 17:45 |

Tytul
Moje wafle wyszly mokre I zrobilam dokladnie z przepisu pani Ewy.
...
| 2014-09-12 2:44 |

piotrigosiawrona31
Pyszne mufinki. Swietny przepis. Radzę wypróbować go na święta. Rodzicom i mężowi smakowały. Za 2 lata gdy moja córeczka...
| 2014-08-08 17:23 |

głód uczy
Kojarzyłem nazwę ciasta ale nic więcej, wydało się interesujące bo ma jabłka rozprowadzone wszędzie. Z orzechami wyszło ...
| 2014-07-31 23:07 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory




Strona główna >> Pozostałe >> Przekąski
Czas Wykonanie 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ryba po japońsku - składniki:

1 kg filetów z ulubionej ryby np. dorsz

ciasto:
szklanka mąki
pół szklanki mleka
jajko
sól

warzywa:
2 cebule
1 słoik papryki marynowanej
8 ogórków konserwowych
ewentualnie grzybki marynowane

zalewa:
2 szklanki wody
pół szklanki oleju
1/4 szklanki octu
2 łyżki cukru, łyżeczka soli

Ryba po japońsku - sposób wykonania:

Rybę rozmrażamy, solimy i pieprzymy. Ciasto: wszystkie składniki miksujemy ze sobą.
Rybę kroimy w kawałki, zamaczamy w cieście naleśnikowym i smażymy na złoty kolor.
Warzywa kroimy w kostkę, mieszamy. Składniki zalewy gotujemy ze sobą.
W misce układamy na przemian rybę i warzywa, całość zalewamy ciepłą zalewą.
Ryba jest najlepsza na drugi dzień, idealna na wszelkie imprezy u?miech
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []