Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 354 pysznych przepisów.

Komentarze

głód uczy
Kojarzyłem nazwę ciasta ale nic więcej, wydało się interesujące bo ma jabłka rozprowadzone wszędzie. Z orzechami wyszło ...
| 2014-07-31 23:07 |

tytul
1...
| 2014-07-31 17:50 |

Tytul
Pyszne! Za pierwszym razem wyszedł i tak wszystkim smakował, że tego samego dnia musiałam zrobić jeszcze więcej deserów....
| 2014-07-28 11:24 |

Tytul
robiłam jadłam super ,dzięki za takie przepisy dla pani Ewy....
| 2014-06-22 13:40 |

pycha
pyyyszne, dodjae jeszce pasztetowej do farszu, moze byc kania,pychotka:) lubie bardzo pierogi i moglabym je jadac codzie...
| 2014-06-17 19:55 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
Anika gotuje
przepisy Emigrantek
przepisy Agiatis


blog
Dorodne Pomidory


DMCA.com


Strona główna >> Pozostałe >> Przekąski
Czas Wykonanie 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ryba po japońsku - składniki:

1 kg filetów z ulubionej ryby np. dorsz

ciasto:
szklanka mąki
pół szklanki mleka
jajko
sól

warzywa:
2 cebule
1 słoik papryki marynowanej
8 ogórków konserwowych
ewentualnie grzybki marynowane

zalewa:
2 szklanki wody
pół szklanki oleju
1/4 szklanki octu
2 łyżki cukru, łyżeczka soli

Ryba po japońsku - sposób wykonania:

Rybę rozmrażamy, solimy i pieprzymy. Ciasto: wszystkie składniki miksujemy ze sobą.
Rybę kroimy w kawałki, zamaczamy w cieście naleśnikowym i smażymy na złoty kolor.
Warzywa kroimy w kostkę, mieszamy. Składniki zalewy gotujemy ze sobą.
W misce układamy na przemian rybę i warzywa, całość zalewamy ciepłą zalewą.
Ryba jest najlepsza na drugi dzień, idealna na wszelkie imprezy u?miech
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []