Ryba po japońsku - składniki:

1 kg filetów z ulubionej ryby np. dorsz

ciasto:
szklanka mąki
pół szklanki mleka
jajko
sól

warzywa:
2 cebule
1 słoik papryki marynowanej
8 ogórków konserwowych
ewentualnie grzybki marynowane

zalewa:
2 szklanki wody
pół szklanki oleju
1/4 szklanki octu
2 łyżki cukru, łyżeczka soli

Ryba po japońsku - sposób wykonania:

Rybę rozmrażamy, solimy i pieprzymy. Ciasto: wszystkie składniki miksujemy ze sobą.
Rybę kroimy w kawałki, zamaczamy w cieście naleśnikowym i smażymy na złoty kolor.
Warzywa kroimy w kostkę, mieszamy. Składniki zalewy gotujemy ze sobą.
W misce układamy na przemian rybę i warzywa, całość zalewamy ciepłą zalewą.
Ryba jest najlepsza na drugi dzień, idealna na wszelkie imprezy u?miech
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu