Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 354 pysznych przepisów.

Komentarze

piotrigosiawrona31
Pyszne mufinki. Swietny przepis. Radzę wypróbować go na święta. Rodzicom i mężowi smakowały. Za 2 lata gdy moja córeczka...
| 2014-08-08 17:23 |

tytul
1...
| 2014-08-04 20:39 |

głód uczy
Kojarzyłem nazwę ciasta ale nic więcej, wydało się interesujące bo ma jabłka rozprowadzone wszędzie. Z orzechami wyszło ...
| 2014-07-31 23:07 |

tytul
1...
| 2014-07-31 17:50 |

Tytul
Pyszne! Za pierwszym razem wyszedł i tak wszystkim smakował, że tego samego dnia musiałam zrobić jeszcze więcej deserów....
| 2014-07-28 11:24 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory




Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przepisy na sałatki
Czas Wykonanie 25 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Sałatka śledziowa - składniki:

30 dag solonych śledzi tzw.matiasy
30 dag ziemniaków
1 winne jabłko
1 puszka białej lub czerwonej kukurydzy
1 cebula
odrobina soku z cytryny
pieprz
posiekany szczypiorek
2 jajka ugotowane na twardo

Sałatka śledziowa - sposób wykonania:

Śledzie po kupieniu zwykle moczę w zimnej wodzie aby pozbyć się nadmiaru soli. Mimo, że w tym wypadku dojdą inne składniki, to wole jednak aby w smaku nie dominował smak soli, pochodzący od śledzi.
Zatem śledzie moczymy w zimnej wodzie (wystarczy 30 minut), po czym osączamy i kroimy w kostkę. Ziemniaki gotujemy w mundurkach, studzimy, obieramy i również kroimy w kostkę. Jabłko (obrane) kroimy w kostkę i skrapiamy cytryną (nie będzie ciemnieć), dodajemy do sałatki.
Cebule siekamy bardzo drobno, wrzucamy na sitko i sparzamy gorącą wodą, dzięki temu nie będzie nam gorzkniała w sałatce, w trakcie nieco dłuższego przechowywania. Cebulę dodajemy do sałatki wraz z pokrojonym w kostkę jakiem, dodajemy też osączoną fasolę i szczypiorek. Całość doprawiamy majonezem i pieprzem, solimy tylko po spróbowaniu, gdyż może się okazać, że nie ma takiej potrzeby.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []