Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności








potrawy wigilijne przepisy





Poradnik Kulinarny : 12 potraw wigilijnych
Polecam 360 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Jak nie masz termoobiegu to w temperturze o 10 stopni wyższej....
| 2014-12-15 8:45 |

Tytul
A jak ja nie mam w kuchence termoobiego, to w jakiej temperaturze mam piec ?

Kama...
| 2014-12-14 22:47 |

byki i serniki
Kto twierdzi że zły przepis nigdy nie jadł DOBREGO, PRAWDZIWEGO jedzenia w tym prawdziwych wypieków. Przepis taki sam, j...
| 2014-12-09 14:34 |

Tytul
Kotlety jajeczne to przede wszystkim smaczny tani i szybki obiad :)...
| 2014-12-04 14:59 |

bar mleczny
Dzisiaj wrocilem wczesniej do domu i postanowilem zrobic na obiad cos co kojarzy mi sie z Polska(mieszkam w Niemczech), ...
| 2014-12-04 14:39 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem


blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przepisy na sałatki
Czas Wykonanie 25 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Sałatka śledziowa - składniki:

30 dag solonych śledzi tzw.matiasy
30 dag ziemniaków
1 winne jabłko
1 puszka białej lub czerwonej kukurydzy
1 cebula
odrobina soku z cytryny
pieprz
posiekany szczypiorek
2 jajka ugotowane na twardo

Sałatka śledziowa - sposób wykonania:

Śledzie po kupieniu zwykle moczę w zimnej wodzie aby pozbyć się nadmiaru soli. Mimo, że w tym wypadku dojdą inne składniki, to wole jednak aby w smaku nie dominował smak soli, pochodzący od śledzi.
Zatem śledzie moczymy w zimnej wodzie (wystarczy 30 minut), po czym osączamy i kroimy w kostkę. Ziemniaki gotujemy w mundurkach, studzimy, obieramy i również kroimy w kostkę. Jabłko (obrane) kroimy w kostkę i skrapiamy cytryną (nie będzie ciemnieć), dodajemy do sałatki.
Cebule siekamy bardzo drobno, wrzucamy na sitko i sparzamy gorącą wodą, dzięki temu nie będzie nam gorzkniała w sałatce, w trakcie nieco dłuższego przechowywania. Cebulę dodajemy do sałatki wraz z pokrojonym w kostkę jakiem, dodajemy też osączoną fasolę i szczypiorek. Całość doprawiamy majonezem i pieprzem, solimy tylko po spróbowaniu, gdyż może się okazać, że nie ma takiej potrzeby.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []