Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 353 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
robiłam jadłam super ,dzięki za takie przepisy dla pani Ewy....
| 2014-06-22 13:40 |

pycha
pyyyszne, dodjae jeszce pasztetowej do farszu, moze byc kania,pychotka:) lubie bardzo pierogi i moglabym je jadac codzie...
| 2014-06-17 19:55 |

Tytul
Witam! Pieklam pierwszy raz,wyszedl rewelacyjny.Trzeba stosowac sie do przepisu podanego.Napewno polece ten przepis znaj...
| 2014-05-17 23:25 |

Tytul
bardzo ciekawie napisany proces wędzenia;
wędzenie na zimno, na ciepło, na gorąco....
| 2014-05-15 13:36 |

Tytul
sernik wyszedł super! piekę już któryś raz z kolei i mąż zawsze zachwycony, a jest wielbicielem sernika:) Polecam...
| 2014-05-07 14:22 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
Anika gotuje
przepisy Emigrantek
przepisy Agiatis


blog
Dorodne Pomidory


DMCA.com


Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przepisy na sałatki
Czas Wykonanie 25 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Sałatka śledziowa - składniki:

30 dag solonych śledzi tzw.matiasy
30 dag ziemniaków
1 winne jabłko
1 puszka białej lub czerwonej kukurydzy
1 cebula
odrobina soku z cytryny
pieprz
posiekany szczypiorek
2 jajka ugotowane na twardo

Sałatka śledziowa - sposób wykonania:

Śledzie po kupieniu zwykle moczę w zimnej wodzie aby pozbyć się nadmiaru soli. Mimo, że w tym wypadku dojdą inne składniki, to wole jednak aby w smaku nie dominował smak soli, pochodzący od śledzi.
Zatem śledzie moczymy w zimnej wodzie (wystarczy 30 minut), po czym osączamy i kroimy w kostkę. Ziemniaki gotujemy w mundurkach, studzimy, obieramy i również kroimy w kostkę. Jabłko (obrane) kroimy w kostkę i skrapiamy cytryną (nie będzie ciemnieć), dodajemy do sałatki.
Cebule siekamy bardzo drobno, wrzucamy na sitko i sparzamy gorącą wodą, dzięki temu nie będzie nam gorzkniała w sałatce, w trakcie nieco dłuższego przechowywania. Cebulę dodajemy do sałatki wraz z pokrojonym w kostkę jakiem, dodajemy też osączoną fasolę i szczypiorek. Całość doprawiamy majonezem i pieprzem, solimy tylko po spróbowaniu, gdyż może się okazać, że nie ma takiej potrzeby.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []