Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 356 pysznych przepisów.

Komentarze

kulinarnymen
Ciasto smaczne, ale ja niestety miałem tylko 5 szt. jabłek - to stanowczo za mało, bo mój wypiek był za słuchy. ...
| 2014-09-18 10:51 |

Tytul
sernik lodzi jest super próbowałam zrobić wszystkim bardzo smakowało pozdrawiam
...
| 2014-09-15 17:45 |

Tytul
Moje wafle wyszly mokre I zrobilam dokladnie z przepisu pani Ewy.
...
| 2014-09-12 2:44 |

piotrigosiawrona31
Pyszne mufinki. Swietny przepis. Radzę wypróbować go na święta. Rodzicom i mężowi smakowały. Za 2 lata gdy moja córeczka...
| 2014-08-08 17:23 |

głód uczy
Kojarzyłem nazwę ciasta ale nic więcej, wydało się interesujące bo ma jabłka rozprowadzone wszędzie. Z orzechami wyszło ...
| 2014-07-31 23:07 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory




Strona główna >> Przepisy na ciasta >> Ciasta tradycyjne
Czas Wykonanie 70 minut Porcji 20 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Sernik królewski z brzoskwiniami - składniki:

Ciasto:
- 1 kg dwukrotnie zmielonego sera białego
- 175 gram masła
- szklanka cukru
- 8 szt żółtek
- 8 szt białek
- opakowanie olejku cytrynowego do ciast
- 2 opakowania budyniu waniliowego
- puszka brzoskwiń

Beza :
- 4 szt białek
- 8 łyżek cukru pudru


Dodatkowo :
- 2 brzoskwinie
- 150 ml śmietany 36%
- pęczek świeżej mięty

Sernik królewski z brzoskwiniami - sposób wykonania:

Masło miksujemy z cukrem aż zbieleje, dorzucamy żółtka, olejek, wsypujemy budynie, mieszamy aż składniki się połączą. Wówczas dodajemy ser i mieszamy na gładką masę. Z białek ubijamy pianę dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszamy. Masę przekładamy do tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia, na wierzch kładziemy sączone kawałki brzoskwiń, pieczemy 60 minut w 170 stopniach C.
Beza:
Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, pod koniec ubijania wsypujemy cukier puder, chwilkę miksujemy. Pianę wylewamy na sernik po 50 minut pieczenia i ponownie zapiekamy jeszcze 10.
Sernik dekorujemy bitą śmietaną i listkami mięty.


  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ostra Na Słodko | | kulinarne przepisy []