Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności












Poradnik Kulinarny
Polecam 362 pysznych przepisów.

Komentarze

mnaim
bardzo lubie sałatkę z tuńczka a ta z cebula jest pyszna:)







...
| 2015-01-23 9:15 |

rosół
o gustach się nie dyskutuje ale co to za rosół bez cudownego zapachu ziela angielskiegi i liścia??
a jeśli chodzi...
| 2015-01-22 14:33 |

To nie rosół.
po pierwsze jesli mówimy o prawdziwym rosole to napewno nie wrzucamy żadnych liści laurowych czy ziela angielskie..to pr...
| 2015-01-20 15:21 |

Tytul
Robiłam już 2 razy raz na Boże Narodzenie i raz na 5 urodziny syna i za każdym razem wyszedł wyśmienicie :) pyszny:))))...
| 2015-01-16 18:25 |

Tytul
wlasnie zrobilam ciasto na pizze,powiem jeszcze ze roslo przez godzine poniewaz musialam wyjsc z domu ,jestem w szoku SU...
| 2015-01-14 13:49 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem


blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na ciasta >> Ciasta tradycyjne
 
Czas Wykonanie 70 minut Porcji 20 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Sernik królewski z brzoskwiniami - składniki:

Ciasto:
- 1 kg dwukrotnie zmielonego sera białego
- 175 gram masła
- szklanka cukru
- 8 szt żółtek
- 8 szt białek
- opakowanie olejku cytrynowego do ciast
- 2 opakowania budyniu waniliowego
- puszka brzoskwiń

Beza :
- 4 szt białek
- 8 łyżek cukru pudru


Dodatkowo :
- 2 brzoskwinie
- 150 ml śmietany 36%
- pęczek świeżej mięty

Sernik królewski z brzoskwiniami - sposób wykonania:

Masło miksujemy z cukrem aż zbieleje, dorzucamy żółtka, olejek, wsypujemy budynie, mieszamy aż składniki się połączą. Wówczas dodajemy ser i mieszamy na gładką masę. Z białek ubijamy pianę dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszamy. Masę przekładamy do tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia, na wierzch kładziemy sączone kawałki brzoskwiń, pieczemy 60 minut w 170 stopniach C.
Beza:
Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, pod koniec ubijania wsypujemy cukier puder, chwilkę miksujemy. Pianę wylewamy na sernik po 50 minut pieczenia i ponownie zapiekamy jeszcze 10.
Sernik dekorujemy bitą śmietaną i listkami mięty.


  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ostra Na Słodko | | kulinarne przepisy []