Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 356 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Pani Ewo uwielbiam Pani kuchnię jest znAkomita i smaczna Pozdrawiam
...
| 2014-10-23 21:02 |

Tytul
Ja również robię taką sałatkę śledziową tylko ja na warstwę startych ziemniaków dodaję startą gotowaną marchewkę, warstw...
| 2014-10-18 12:07 |

przepiekne pierogi!
pieknie wygladają te pierożki, mniam :)
mysle juz nad daniami wigilijnymi i zbieram pomysły, w zeszłym roku robił...
| 2014-10-14 17:16 |

przepis na 5!
YUMMI! kurczak z ananasem, genialne zestawienie :) polecam do {wymoderowano spam}...
| 2014-10-03 9:57 |

kulinarnymen
Ciasto smaczne, ale ja niestety miałem tylko 5 szt. jabłek - to stanowczo za mało, bo mój wypiek był za słuchy. ...
| 2014-09-18 10:51 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na ciasta >> Ciasta tradycyjne
Czas Wykonanie 70 minut Porcji 20 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Sernik królewski z brzoskwiniami - składniki:

Ciasto:
- 1 kg dwukrotnie zmielonego sera białego
- 175 gram masła
- szklanka cukru
- 8 szt żółtek
- 8 szt białek
- opakowanie olejku cytrynowego do ciast
- 2 opakowania budyniu waniliowego
- puszka brzoskwiń

Beza :
- 4 szt białek
- 8 łyżek cukru pudru


Dodatkowo :
- 2 brzoskwinie
- 150 ml śmietany 36%
- pęczek świeżej mięty

Sernik królewski z brzoskwiniami - sposób wykonania:

Masło miksujemy z cukrem aż zbieleje, dorzucamy żółtka, olejek, wsypujemy budynie, mieszamy aż składniki się połączą. Wówczas dodajemy ser i mieszamy na gładką masę. Z białek ubijamy pianę dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszamy. Masę przekładamy do tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia, na wierzch kładziemy sączone kawałki brzoskwiń, pieczemy 60 minut w 170 stopniach C.
Beza:
Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, pod koniec ubijania wsypujemy cukier puder, chwilkę miksujemy. Pianę wylewamy na sernik po 50 minut pieczenia i ponownie zapiekamy jeszcze 10.
Sernik dekorujemy bitą śmietaną i listkami mięty.


  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ostra Na Słodko | | kulinarne przepisy []