Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 357 pysznych przepisów.

Komentarze

Rewelacyjny zakwas na chle
Już nigdy nie upiekę chleba z wykorzystaniem drożdży. Chleb na tym zakwasie jest rewelacyjny. Wygląda jak najlepszy chle...
| 2014-10-29 11:09 |

Tytul
Pani Ewo uwielbiam Pani kuchnię jest znAkomita i smaczna Pozdrawiam
...
| 2014-10-23 21:02 |

Tytul
Ja również robię taką sałatkę śledziową tylko ja na warstwę startych ziemniaków dodaję startą gotowaną marchewkę, warstw...
| 2014-10-18 12:07 |

przepiekne pierogi!
pieknie wygladają te pierożki, mniam :)
mysle juz nad daniami wigilijnymi i zbieram pomysły, w zeszłym roku robił...
| 2014-10-14 17:16 |

przepis na 5!
YUMMI! kurczak z ananasem, genialne zestawienie :) polecam do {wymoderowano spam}...
| 2014-10-03 9:57 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na ciasta >> Serniki
Czas Wykonanie 35 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Sernik wiedeński - składniki:

1 kg twarogu
8 jajek
pół kostki masła
2 łyżki mąki pszennej
łyżka budyniu waniliowego
1,5 szklanki cukru pudru
10 dag rodzynek
pół łyżeczki proszku do pieczenia


Sernik wiedeński - sposób wykonania:

Wspaniały sernik wiedeński, przepis bez spodu a więc ciasto zawiera to co najlepsze u?miech-masę serową.

Twaróg mielimy 3 krotnie. Masło ucieramy z cukrem pudrem dodajemy po 1 żółtku wciąż ucierając. Do twarogu dodajemy utarte masło i miksujemy, dodajemy mąkę i budyń, mieszamy. Z białek ubijamy pianę a rodzynki zalewamy wrzątkiem i odcedzamy na sicie.
Białka dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy, dodajemy też wystudzone rodzynki.
Ciasto przekładamy do foremki wysmarowanej masłem, pieczemy 45 minut w 180 stopniach C. Po upieczeniu uchylamy piekarnik i ciasto wyjmujemy po przestudzeniu.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []




Polecamy pozostałe przepisy
Komentarze użytkowników


Przepisów
Od
Dodano 2012-10-22 11:48 Tytul
Ciasto przepyszne. Znikło zaraz po obiedzie u?miech zrobiłam bez rodzynek bo moje brzdące nie lubią ich. Sernik smakuje jak za starych dobrych czasów.



Przepisów
Od
Dodano 2013-01-03 15:05 Sernik wiedeński
Pieklam go już 2 razy,jest bardzo łatwy w przygotowaniu,smakuje wybornie,poleciłam już znajomym,niebo w gebie po prostu Helena



Przepisów
Od
Dodano 2013-03-16 16:32 proszek do pieczenia
Myślę że po to piecze się samemu w domu aby nie jeść chemii. JAk można dodawać coś sztucznego, jak nawet nie ma potrzeby tego dodawania.

Dlatego nie rozumiem potrezby pieczenia samemu w domu...lespiej kupić w cukierni.

Znam nieliczne osoby które bawią się w cukiernika i wychodzi im to naprawde dobrze i oczywiście tradycyjnie na naturalnych składnikach wg starych receptur. Ich wypieki mają smak, zapach, piękny wygląd.
Reszcie ludzi wydaje się że wspaniale pieką, zachwycają się poukładanymi na spodach bebetkach i innych mixach...tragedia....

poza tym uważam jako fascynatka starych tradycyjnych przepisów ze polewa czekoladowa wogóle do sernika nie pasuje.
Robione przez większość polewy to sam łój w smaku.
Powinien być dobry lukier lub ewenyualnie cukier puder



Przepisów
Od
Dodano 2013-03-29 19:44 Tytul
piekłam go pierwszy raz uchyliłam piekarnik i boje sie otworzyć



Przepisów
Od
Dodano 2013-04-06 21:44 Tytul
Dodałem szklankę mąki. Wyszedł bardzo smaczny. Niestety musiałem wyłączyć piekarnik po 35 minutach, bo zaczynał się już lekko przypalać. Lekko opadł, na szczęście nie dużo. W składnikach nie ma wymienionej mąki. Ile trzeba jej dodać. Strasznie źle czyta się bez przecinków w odpowiedznich miejscach. Bardzo proszę dodających przepisy o żetelność.
Pierwszy raz piekłem ten sernik.
Dziękuję za przepis.



Przepisów
Od
Dodano 2013-04-07 16:49 sernik
owszem ilość mąki jest podana - 2 łyżki, do sernika wiedeńskiego zdecydowanie wystarczy aż nie mogę sobie wyobrazić jak smakuje ten sernik zrobiony ze szklanki mąki ? Przecinki są tam gdzie potrzeba a żetelność pisze się przez "rz".



Przepisów
Od
Dodano 2013-06-23 8:44 nigdy więcej
sernik z tego przepisu straszny...szkoda składników, a nie był to pierwszy srenik, który upiekłam.



Przepisów
Od
Dodano 2014-05-07 14:22 Tytul
sernik wyszedł super! piekę już któryś raz z kolei i mąż zawsze zachwycony, a jest wielbicielem sernikau?miech Polecam



Przepisów
Od
Dodano 2014-05-17 23:25 Tytul
Witam! Pieklam pierwszy raz,wyszedl rewelacyjny.Trzeba stosowac sie do przepisu podanego.Napewno polece ten przepis znajomym.Pyszny!!!


kulinarne przepisy Dodaj komentarz