Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności












Poradnik Kulinarny Polecam 362 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Zapieknka łącznie piecze się 40 minut. To powinno wystarczyć przy dobrym piekarniki. Jeśli widzisz że pieczarki puszczaj...
| 2015-02-23 10:35 |

Tytul
Pieczarki puscily wode. Ziemniaki byly surowe. Postepowalam zgodnie z przepisem co do joty. Nie polecam....
| 2015-02-21 18:31 |

Tytul
Rewelacyjne faworki swietny przepis dzieciaki sie wlasnie zajadaja . Bede musiala zrobic kolejna porcje hihi...
| 2015-02-11 10:49 |

mnaim
bardzo lubie sałatkę z tuńczka a ta z cebula jest pyszna:)







...
| 2015-01-23 9:15 |

rosół
o gustach się nie dyskutuje ale co to za rosół bez cudownego zapachu ziela angielskiegi i liścia??
a jeśli chodzi...
| 2015-01-22 14:33 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem


blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na obiady >> Dania mięsne
 
Czas Wykonanie 60 minut Porcji 5 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Soczyste żeberka po diabelsku - składniki:

800 g żeberek wieprzowych
1 czerwona papryka
1 marchewka
1 cebula
szczypta imbiru
5 ząbków czosnku
3 papryczki chili
2 łyżki sezamu
szklanka bulionu warzywnego
3 łyżki miodu
3 łyżki oleju
łyżeczka mąki ziemniaczanej
4 łyżki sosu sojowego
2 łyżki octu winnego
łyżeczka soli, szczypta pieprzu
pęczek szczypiorku


Soczyste żeberka po diabelsku - sposób wykonania:

Żeberka myjemy i kroimy w paski. Przyrządzamy marynatę: łączymy bulion z miodem, olejem, sosem sojowym, octem i mąką oraz drobno posiekanym chili /bez pestek/, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, imbirem, sezamem i mieszamy.
W marynacie umieszczamy żeberka, wstawiamy do lodówki na całą noc /przykrywamy folią/.
Na drugi dzień smażymy pokrojoną w kostkę cebulę, gdy się zeszkli dodajemy starkowaną na grubych oczkach marchewkę oraz pokrojoną w kostkę paprykę.
Żeberka układamy w naczyniu żaroodpornym, zalewamy je marynatą w której się moczyły, na to kładziemy podsmażone warzywa.
Pieczemy około 50 minut /należy sprawdzać i w razie potrzeby wydłużyć czas pieczenia/ w 180 stopniach C, co jakiś czas przewracając i polewając wytworzonym w trakcie pieczenia sosem. Żeberka podajemy posypane posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego!
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ostra Na Słodko | | kulinarne przepisy []