Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności








potrawy wigilijne przepisy





Poradnik Kulinarny : 12 potraw wigilijnych
Polecam 360 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Jak nie masz termoobiegu to w temperturze o 10 stopni wyższej....
| 2014-12-15 8:45 |

Tytul
A jak ja nie mam w kuchence termoobiego, to w jakiej temperaturze mam piec ?

Kama...
| 2014-12-14 22:47 |

byki i serniki
Kto twierdzi że zły przepis nigdy nie jadł DOBREGO, PRAWDZIWEGO jedzenia w tym prawdziwych wypieków. Przepis taki sam, j...
| 2014-12-09 14:34 |

Tytul
Kotlety jajeczne to przede wszystkim smaczny tani i szybki obiad :)...
| 2014-12-04 14:59 |

bar mleczny
Dzisiaj wrocilem wczesniej do domu i postanowilem zrobic na obiad cos co kojarzy mi sie z Polska(mieszkam w Niemczech), ...
| 2014-12-04 14:39 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem


blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na obiady >> Dania mięsne
Czas Wykonanie 60 minut Porcji 5 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Soczyste żeberka po diabelsku - składniki:

800 g żeberek wieprzowych
1 czerwona papryka
1 marchewka
1 cebula
szczypta imbiru
5 ząbków czosnku
3 papryczki chili
2 łyżki sezamu
szklanka bulionu warzywnego
3 łyżki miodu
3 łyżki oleju
łyżeczka mąki ziemniaczanej
4 łyżki sosu sojowego
2 łyżki octu winnego
łyżeczka soli, szczypta pieprzu
pęczek szczypiorku


Soczyste żeberka po diabelsku - sposób wykonania:

Żeberka myjemy i kroimy w paski. Przyrządzamy marynatę: łączymy bulion z miodem, olejem, sosem sojowym, octem i mąką oraz drobno posiekanym chili /bez pestek/, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, imbirem, sezamem i mieszamy.
W marynacie umieszczamy żeberka, wstawiamy do lodówki na całą noc /przykrywamy folią/.
Na drugi dzień smażymy pokrojoną w kostkę cebulę, gdy się zeszkli dodajemy starkowaną na grubych oczkach marchewkę oraz pokrojoną w kostkę paprykę.
Żeberka układamy w naczyniu żaroodpornym, zalewamy je marynatą w której się moczyły, na to kładziemy podsmażone warzywa.
Pieczemy około 50 minut /należy sprawdzać i w razie potrzeby wydłużyć czas pieczenia/ w 180 stopniach C, co jakiś czas przewracając i polewając wytworzonym w trakcie pieczenia sosem. Żeberka podajemy posypane posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego!
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ostra Na Słodko | | kulinarne przepisy []