Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 358 pysznych przepisów.

Komentarze

andżella
uwielbiam te pierogi dlatego że są takie miękkie w smaku po prostu niebo w gębie...
| 2014-11-15 11:43 |

KTOŚ
FAJNY PRZEPIS POLECAM JEST IDEALNY A SMAK WYŚMIENITY 1 KLASA!!!....
| 2014-11-06 12:27 |

Tytul
Ciekawy przepis. Muszę wypróbować ten sposób na rosół.
Pozdrawiam,
M...
| 2014-10-31 9:58 |

Rewelacyjny zakwas na chle
Już nigdy nie upiekę chleba z wykorzystaniem drożdży. Chleb na tym zakwasie jest rewelacyjny. Wygląda jak najlepszy chle...
| 2014-10-29 11:09 |

Tytul
Pani Ewo uwielbiam Pani kuchnię jest znAkomita i smaczna Pozdrawiam
...
| 2014-10-23 21:02 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na obiady >> Dania mięsne
Czas Wykonanie 60 minut Porcji 5 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Soczyste żeberka po diabelsku - składniki:

800 g żeberek wieprzowych
1 czerwona papryka
1 marchewka
1 cebula
szczypta imbiru
5 ząbków czosnku
3 papryczki chili
2 łyżki sezamu
szklanka bulionu warzywnego
3 łyżki miodu
3 łyżki oleju
łyżeczka mąki ziemniaczanej
4 łyżki sosu sojowego
2 łyżki octu winnego
łyżeczka soli, szczypta pieprzu
pęczek szczypiorku


Soczyste żeberka po diabelsku - sposób wykonania:

Żeberka myjemy i kroimy w paski. Przyrządzamy marynatę: łączymy bulion z miodem, olejem, sosem sojowym, octem i mąką oraz drobno posiekanym chili /bez pestek/, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, imbirem, sezamem i mieszamy.
W marynacie umieszczamy żeberka, wstawiamy do lodówki na całą noc /przykrywamy folią/.
Na drugi dzień smażymy pokrojoną w kostkę cebulę, gdy się zeszkli dodajemy starkowaną na grubych oczkach marchewkę oraz pokrojoną w kostkę paprykę.
Żeberka układamy w naczyniu żaroodpornym, zalewamy je marynatą w której się moczyły, na to kładziemy podsmażone warzywa.
Pieczemy około 50 minut /należy sprawdzać i w razie potrzeby wydłużyć czas pieczenia/ w 180 stopniach C, co jakiś czas przewracając i polewając wytworzonym w trakcie pieczenia sosem. Żeberka podajemy posypane posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego!
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ostra Na Słodko | | kulinarne przepisy []