Spaghetti carbonara - składniki:

400 g makaronu typu spaghetti
1 spora cebula
1 kubek śmietany
3 żółtka
ząbek czosnku
4 plastry wędzonego boczku
garść parmezanu
sól, pieprz

Spaghetti carbonara - sposób wykonania:

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie, odcedzamy.
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, w kostkę kroimy też boczek.
na oleju szklimy cebulę dodajemy boczek i wyciskamy czosnek, chwilkę smażymy.
Do śmietany wbijamy żółtka i mieszamy.
Do cebuli i boczku wrzucamy makaron, przesmażamy następnie wlewamy śmietanę, dusimy aż sos zgęstnieje. Podajemy posypane parmezanem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu