Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 350 pysznych przepisów.

Komentarze

babka piaskowa
Z całym szacunkiem Pani Ewo, ale do babki piaskowej dodaje się mąkę ziemniaczaną....
| 2014-04-16 8:10 |

dobre
dobre...
| 2014-03-24 18:52 |

miama
super przepisy dla mojej mamy mnie to
nie kręci....
| 2014-03-24 18:51 |

salatkamwarstwowa ze sledz
do tej salatki dodaje jeszcze 3 ogorki konserwowe ,a buraczki konserwowe ze swojej spizarni
...
| 2014-03-23 17:46 |

Tytul
Kruche ciastka rewelacja. Proste w wykonaniu a za razem smaczne. Polecam...
| 2014-03-19 18:57 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
Anika gotuje
przepisy Emigrantek
przepisy Agiatis


blog
Dorodne Pomidory


DMCA.com


Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przepisy na sałatki
Czas Wykonanie 25 minut Porcji 1 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Surówka z białej kapusty - składniki:

1 mała główka kapusty (najlepiej młodej)
3 marchewki
1 jabłko winne
sól, pieprz
majonez

Surówka z białej kapusty - sposób wykonania:

Bardzo smaczna surówka z białej kapusty Colesław, pasuję do obiadu mięsnego jak i dań typu pierogi ruskie.
Z kapusty zdejmujemy wierzchnie liście, myjemy pozostałą główkę i osuszamy. Kapustę dzielimy na ćwiartki i drobno kroimy lub szatkujemy za pomocą kuchennej szatkownicy (można też kapustę pokroić na krajalnicy). Do poszatkowanej kapusty dodajemy obrane i potarkowane na grubych oczkach marchewki oraz potarkowane jabłko, przyprawiamy do smaku solą i odstawiamy aby kapusta zmiękła. Następnie dodajemy majonez, doprawiamy do smaku pieprzem, mieszamy. Surówka jest gotowa do spożycia!
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []