Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 354 pysznych przepisów.

Komentarze

piotrigosiawrona31
Pyszne mufinki. Swietny przepis. Radzę wypróbować go na święta. Rodzicom i mężowi smakowały. Za 2 lata gdy moja córeczka...
| 2014-08-08 17:23 |

tytul
1...
| 2014-08-04 20:39 |

głód uczy
Kojarzyłem nazwę ciasta ale nic więcej, wydało się interesujące bo ma jabłka rozprowadzone wszędzie. Z orzechami wyszło ...
| 2014-07-31 23:07 |

tytul
1...
| 2014-07-31 17:50 |

Tytul
Pyszne! Za pierwszym razem wyszedł i tak wszystkim smakował, że tego samego dnia musiałam zrobić jeszcze więcej deserów....
| 2014-07-28 11:24 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory




Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przepisy na sałatki
Czas Wykonanie 25 minut Porcji 1 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Surówka z białej kapusty - składniki:

1 mała główka kapusty (najlepiej młodej)
3 marchewki
1 jabłko winne
sól, pieprz
majonez

Surówka z białej kapusty - sposób wykonania:

Bardzo smaczna surówka z białej kapusty Colesław, pasuję do obiadu mięsnego jak i dań typu pierogi ruskie.
Z kapusty zdejmujemy wierzchnie liście, myjemy pozostałą główkę i osuszamy. Kapustę dzielimy na ćwiartki i drobno kroimy lub szatkujemy za pomocą kuchennej szatkownicy (można też kapustę pokroić na krajalnicy). Do poszatkowanej kapusty dodajemy obrane i potarkowane na grubych oczkach marchewki oraz potarkowane jabłko, przyprawiamy do smaku solą i odstawiamy aby kapusta zmiękła. Następnie dodajemy majonez, doprawiamy do smaku pieprzem, mieszamy. Surówka jest gotowa do spożycia!
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []