Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności








potrawy wigilijne przepisy





Poradnik Kulinarny : 12 potraw wigilijnych
Polecam 360 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Jak nie masz termoobiegu to w temperturze o 10 stopni wyższej....
| 2014-12-15 8:45 |

Tytul
A jak ja nie mam w kuchence termoobiego, to w jakiej temperaturze mam piec ?

Kama...
| 2014-12-14 22:47 |

byki i serniki
Kto twierdzi że zły przepis nigdy nie jadł DOBREGO, PRAWDZIWEGO jedzenia w tym prawdziwych wypieków. Przepis taki sam, j...
| 2014-12-09 14:34 |

Tytul
Kotlety jajeczne to przede wszystkim smaczny tani i szybki obiad :)...
| 2014-12-04 14:59 |

bar mleczny
Dzisiaj wrocilem wczesniej do domu i postanowilem zrobic na obiad cos co kojarzy mi sie z Polska(mieszkam w Niemczech), ...
| 2014-12-04 14:39 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem


blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przepisy na sałatki
Czas Wykonanie 15 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Surówka z pora - składniki:

1 por
1 jabłko
troszkę soku z cytryny
pół szklanki śmietany
sól, pieprz

Surówka z pora - sposób wykonania:

Prosta ale bardzo smaczna surówka, idealna do wszelkiego rodzaju dań.
Pora myjemy, zdejmujemy wierzchnią warstwę, obcinamy korzeń i górną, rozczapierzoną część (zieloną). Część pora jaka nam pozostała po tym zabiegu, przekrajamy wzdłuż na 4 części i następnie kroimy w bardzo cienkie paseczki. Jabłko obieramy i tarkujemy na grubych oczkach, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy do pora. Całość doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy śmietanę.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []