Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 356 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Pani Ewo uwielbiam Pani kuchnię jest znAkomita i smaczna Pozdrawiam
...
| 2014-10-23 21:02 |

Tytul
Ja również robię taką sałatkę śledziową tylko ja na warstwę startych ziemniaków dodaję startą gotowaną marchewkę, warstw...
| 2014-10-18 12:07 |

przepiekne pierogi!
pieknie wygladają te pierożki, mniam :)
mysle juz nad daniami wigilijnymi i zbieram pomysły, w zeszłym roku robił...
| 2014-10-14 17:16 |

przepis na 5!
YUMMI! kurczak z ananasem, genialne zestawienie :) polecam do {wymoderowano spam}...
| 2014-10-03 9:57 |

kulinarnymen
Ciasto smaczne, ale ja niestety miałem tylko 5 szt. jabłek - to stanowczo za mało, bo mój wypiek był za słuchy. ...
| 2014-09-18 10:51 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przepisy na sałatki
Czas Wykonanie 15 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Surówka z pora - składniki:

1 por
1 jabłko
troszkę soku z cytryny
pół szklanki śmietany
sól, pieprz

Surówka z pora - sposób wykonania:

Prosta ale bardzo smaczna surówka, idealna do wszelkiego rodzaju dań.
Pora myjemy, zdejmujemy wierzchnią warstwę, obcinamy korzeń i górną, rozczapierzoną część (zieloną). Część pora jaka nam pozostała po tym zabiegu, przekrajamy wzdłuż na 4 części i następnie kroimy w bardzo cienkie paseczki. Jabłko obieramy i tarkujemy na grubych oczkach, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy do pora. Całość doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy śmietanę.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []