Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 356 pysznych przepisów.

Komentarze

kulinarnymen
Ciasto smaczne, ale ja niestety miałem tylko 5 szt. jabłek - to stanowczo za mało, bo mój wypiek był za słuchy. ...
| 2014-09-18 10:51 |

Tytul
sernik lodzi jest super próbowałam zrobić wszystkim bardzo smakowało pozdrawiam
...
| 2014-09-15 17:45 |

Tytul
Moje wafle wyszly mokre I zrobilam dokladnie z przepisu pani Ewy.
...
| 2014-09-12 2:44 |

piotrigosiawrona31
Pyszne mufinki. Swietny przepis. Radzę wypróbować go na święta. Rodzicom i mężowi smakowały. Za 2 lata gdy moja córeczka...
| 2014-08-08 17:23 |

głód uczy
Kojarzyłem nazwę ciasta ale nic więcej, wydało się interesujące bo ma jabłka rozprowadzone wszędzie. Z orzechami wyszło ...
| 2014-07-31 23:07 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory




Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przepisy na sałatki
Czas Wykonanie 15 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Surówka z pora - składniki:

1 por
1 jabłko
troszkę soku z cytryny
pół szklanki śmietany
sól, pieprz

Surówka z pora - sposób wykonania:

Prosta ale bardzo smaczna surówka, idealna do wszelkiego rodzaju dań.
Pora myjemy, zdejmujemy wierzchnią warstwę, obcinamy korzeń i górną, rozczapierzoną część (zieloną). Część pora jaka nam pozostała po tym zabiegu, przekrajamy wzdłuż na 4 części i następnie kroimy w bardzo cienkie paseczki. Jabłko obieramy i tarkujemy na grubych oczkach, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy do pora. Całość doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy śmietanę.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []