Szpinakowy makaron z suszonymi pomidorami

Czas 20 minut Porcji kcal : 150 kalorii/100g Trudność łatwe Koszt: do 10 zł.
Makaron szpinakowy gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu /al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy/. Po ugotowaniu odcedzamy.

Szpinakowy makaron z suszonymi pomidorami – składniki:

– szpinakowy makaron – 200 g
– piri – piri – 1 szt
– suszone pomidory – 50 g
– pestki dyni – 50 g
– parmezan – 2 łyżki
– olej z dodatkiem suszonych pomidorów – 2 łyżki
– sól , pieprz – do smaku

Szpinakowy makaron z suszonymi pomidorami – sposób wykonania:

Makaron szpinakowy gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu /al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy/. Po ugotowaniu odcedzamy.

Papryczki drobno siekamy i przesmażamy na rozgrzanym oleju, po chwili dodajemy pokrojone suszone pomidory, chwilkę smażymy i dodajemy makaron.

Całość dusimy 5 minut, przyprawiamy do smaku, po czym zdejmujemy z ognia, na talerzu posypujemy parmezanem i pestkami dyni.
Przepis dodany przez Ostra na Słodko.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *