Szpinakowy makaron z suszonymi pomidorami - składniki:

- szpinakowy makaron - 200 g
- piri - piri - 1 szt
- suszone pomidory - 50 g
- pestki dyni - 50 g
- parmezan - 2 łyżki
- olej z dodatkiem suszonych pomidorów - 2 łyżki
- sól , pieprz - do smaku


Szpinakowy makaron z suszonymi pomidorami - sposób wykonania:

Makaron szpinakowy gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu /al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy/. Po ugotowaniu odcedzamy.
Papryczki drobno siekamy i przesmażamy na rozgrzanym oleju, po chwili dodajmey pokrojone suszone pomidory, chwilkę smażymy i dodajemy makaron.
Całość dusimy 5 minut, przyprawiamy do smaku, po czym zdejmujemy z ognia, na talerzu posypujemy parmezanem i pestkami dyni.




  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu