Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 357 pysznych przepisów.

Komentarze

andżella
uwielbiam te pierogi dlatego że są takie miękkie w smaku po prostu niebo w gębie...
| 2014-11-15 11:43 |

KTOŚ
FAJNY PRZEPIS POLECAM JEST IDEALNY A SMAK WYŚMIENITY 1 KLASA!!!....
| 2014-11-06 12:27 |

Tytul
Ciekawy przepis. Muszę wypróbować ten sposób na rosół.
Pozdrawiam,
M...
| 2014-10-31 9:58 |

Rewelacyjny zakwas na chle
Już nigdy nie upiekę chleba z wykorzystaniem drożdży. Chleb na tym zakwasie jest rewelacyjny. Wygląda jak najlepszy chle...
| 2014-10-29 11:09 |

Tytul
Pani Ewo uwielbiam Pani kuchnię jest znAkomita i smaczna Pozdrawiam
...
| 2014-10-23 21:02 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na ciasta >> Ciasta bez pieczenia
Czas Wykonanie 45 minut Porcji 1 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Tiramisu - składniki:

50 dag mascarpone
5 żółtek
5 łyżek cukru pudru
szklanka mocnej kawy
kieliszek rumu
2 opakowania biszkoptów tzw. języczki
pół tabliczki gorzkiej czekolady


Tiramisu - sposób wykonania:

Kawę zalewamy gorącą wodą, mieszamy i studzimy, gdy wystygnie dodajemy kieliszek alkoholu.
Żółtka miksujemy z cukrem pudrem w kąpieli wodnej, miskę zdejmujemy z garnka i dodajemy serek mascarpone. Miksujemy krótko i na wolnych obrotach, długie miksowanie sprawi, że masa się zważy.
Na dnie naczynia układamy warstwę biszkoptów, nasączamy je kawą, nakładamy 1/3 masy, przykrywamy 2 warstwą biszkoptów które także nasączamy, kładziemy kolejną taka samą warstwę masy, na to biszkopty - nasączamy i przykrywamy pozostałą warstwa masy.
Wierzch posypujemy warstwą starkowanej na drobnych oczkach czekolady.
Deser wstawiamy do lodówki, najlepszy jest na drugi dzień, gdy warstwy się przegryzą.

Ilość warstw jest dowolna.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []