Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności












Poradnik Kulinarny
Polecam 362 pysznych przepisów.

Komentarze

mnaim
bardzo lubie sałatkę z tuńczka a ta z cebula jest pyszna:)







...
| 2015-01-23 9:15 |

rosół
o gustach się nie dyskutuje ale co to za rosół bez cudownego zapachu ziela angielskiegi i liścia??
a jeśli chodzi...
| 2015-01-22 14:33 |

To nie rosół.
po pierwsze jesli mówimy o prawdziwym rosole to napewno nie wrzucamy żadnych liści laurowych czy ziela angielskie..to pr...
| 2015-01-20 15:21 |

Tytul
Robiłam już 2 razy raz na Boże Narodzenie i raz na 5 urodziny syna i za każdym razem wyszedł wyśmienicie :) pyszny:))))...
| 2015-01-16 18:25 |

Tytul
wlasnie zrobilam ciasto na pizze,powiem jeszcze ze roslo przez godzine poniewaz musialam wyjsc z domu ,jestem w szoku SU...
| 2015-01-14 13:49 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem


blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na ciasta >> Ciasta bez pieczenia
 
Czas Wykonanie 45 minut Porcji 1 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Tiramisu - składniki:

50 dag mascarpone
5 żółtek
5 łyżek cukru pudru
szklanka mocnej kawy
kieliszek rumu
2 opakowania biszkoptów tzw. języczki
pół tabliczki gorzkiej czekolady


Tiramisu - sposób wykonania:

Kawę zalewamy gorącą wodą, mieszamy i studzimy, gdy wystygnie dodajemy kieliszek alkoholu.
Żółtka miksujemy z cukrem pudrem w kąpieli wodnej, miskę zdejmujemy z garnka i dodajemy serek mascarpone. Miksujemy krótko i na wolnych obrotach, długie miksowanie sprawi, że masa się zważy.
Na dnie naczynia układamy warstwę biszkoptów, nasączamy je kawą, nakładamy 1/3 masy, przykrywamy 2 warstwą biszkoptów które także nasączamy, kładziemy kolejną taka samą warstwę masy, na to biszkopty - nasączamy i przykrywamy pozostałą warstwa masy.
Wierzch posypujemy warstwą starkowanej na drobnych oczkach czekolady.
Deser wstawiamy do lodówki, najlepszy jest na drugi dzień, gdy warstwy się przegryzą.

Ilość warstw jest dowolna.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []