Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 356 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Pani Ewo uwielbiam Pani kuchnię jest znAkomita i smaczna Pozdrawiam
...
| 2014-10-23 21:02 |

Tytul
Ja również robię taką sałatkę śledziową tylko ja na warstwę startych ziemniaków dodaję startą gotowaną marchewkę, warstw...
| 2014-10-18 12:07 |

przepiekne pierogi!
pieknie wygladają te pierożki, mniam :)
mysle juz nad daniami wigilijnymi i zbieram pomysły, w zeszłym roku robił...
| 2014-10-14 17:16 |

przepis na 5!
YUMMI! kurczak z ananasem, genialne zestawienie :) polecam do {wymoderowano spam}...
| 2014-10-03 9:57 |

kulinarnymen
Ciasto smaczne, ale ja niestety miałem tylko 5 szt. jabłek - to stanowczo za mało, bo mój wypiek był za słuchy. ...
| 2014-09-18 10:51 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na ciasta >> Torty
Czas Wykonanie 45 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Tort orzechowy z czekoladą - składniki:

2,5 szklanki posiekanych orzechów włoskich
3/4 szklanki cukru
5 jajek
2 czubate łyżki bułki tartej

Polewa czekoladowa:
200 g czekolady (gorzkiej)
3 łyżki śmietanki 12% (słodkiej)

Tort orzechowy z czekoladą - sposób wykonania:

Tort nieco dziwny bo bez mąki u?miech ale bardzo smaczny i przede wszystkim - smaczny.

Żółtka ucieramy z cukrem pudrem a z białek ubijamy pianę. Do masy dodajemy posiekane orzechy i bułkę tartą, mieszamy. Następnie dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy łyżką.

Tortownicę smarujemy masłem i wysypujemy bułką, wykładamy masę, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni C, pieczemy 60 minut.

Czekoladę (po wystudzeniu i lekko tężejącą) roztapiamy w kąpieli wodnej, dodajemy śmietankę i mieszamy. Czekoladę wylewamy na przestudzone ciasto.

Tort możemy posypać posiekanymi orzechami.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []