Tort orzechowy z czekolad? - składniki:

2,5 szklanki posiekanych orzechów w?oskich
3/4 szklanki cukru
5 jajek
2 czubate ?y?ki bu?ki tartej

Polewa czekoladowa:
200 g czekolady (gorzkiej)
3 ?y?ki ?mietanki 12% (s?odkiej)

Tort orzechowy z czekolad? - sposób wykonania:

Tort nieco dziwny bo bez m?ki u?miech ale bardzo smaczny i przede wszystkim - smaczny.

?ó?tka ucieramy z cukrem pudrem a z bia?ek ubijamy pian?. Do masy dodajemy posiekane orzechy i bu?k? tart?, mieszamy. Nast?pnie dodajemy pian? z bia?ek i delikatnie mieszamy ?y?k?.

Tortownic? smarujemy mas?em i wysypujemy bu?k?, wyk?adamy mas?, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni C, pieczemy 60 minut.

Czekolad? (po wystudzeniu i lekko t??ej?c?) roztapiamy w k?pieli wodnej, dodajemy ?mietank? i mieszamy. Czekolad? wylewamy na przestudzone ciasto.

Tort mo?emy posypa? posiekanymi orzechami.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu