Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 356 pysznych przepisów.

Komentarze

kulinarnymen
Ciasto smaczne, ale ja niestety miałem tylko 5 szt. jabłek - to stanowczo za mało, bo mój wypiek był za słuchy. ...
| 2014-09-18 10:51 |

Tytul
sernik lodzi jest super próbowałam zrobić wszystkim bardzo smakowało pozdrawiam
...
| 2014-09-15 17:45 |

Tytul
Moje wafle wyszly mokre I zrobilam dokladnie z przepisu pani Ewy.
...
| 2014-09-12 2:44 |

piotrigosiawrona31
Pyszne mufinki. Swietny przepis. Radzę wypróbować go na święta. Rodzicom i mężowi smakowały. Za 2 lata gdy moja córeczka...
| 2014-08-08 17:23 |

głód uczy
Kojarzyłem nazwę ciasta ale nic więcej, wydało się interesujące bo ma jabłka rozprowadzone wszędzie. Z orzechami wyszło ...
| 2014-07-31 23:07 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory




Strona główna >> Przepisy na ciasta >> Ciasta bez pieczenia
Czas Wykonanie 30 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Tort Rafaello - składniki:

3 placki biszkoptowe (własny przepis lub gotowe-można też użyć biszkoptów okrągłych)
400 ml śmietany 30%
2 opakowania fix-a do śmietany
łyżka cukru waniliowego
3 łyżki cukru pudru
łyżka soku z cytryny
100 g wiórków kokosowych

dżem brzoskwiniowy
wiórki kokosowe do posypania

poncz:
filiżanka przegotowanej wody
likier kokosowy


Tort Rafaello - sposób wykonania:

Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy fix, ubijamy, dodajemy cukier i cukier waniliowy oraz sok z cytryny, ubijamy. Do piany dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy łyżką.
Biszkopty nasączamy ponczem sporządzonym z likieru kokosowego i wody. Możemy taki poncz przygotować z innego alkoholu ale trzeba go doprawić do smaku cukrem.
Biszkopty przekładamy gotowym kremem a wierzch ciasta smarujemy dżemem i posypujemy wiórkami. Ciasto schładzamy, jest gotowe do spożycia po około 2 godzinach. Dodatkowo wierzch ciasta można udekorować kuleczkami Rafaello.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []