Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności








potrawy wigilijne przepisy





Poradnik Kulinarny : 12 potraw wigilijnych
Polecam 360 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Jak nie masz termoobiegu to w temperturze o 10 stopni wyższej....
| 2014-12-15 8:45 |

Tytul
A jak ja nie mam w kuchence termoobiego, to w jakiej temperaturze mam piec ?

Kama...
| 2014-12-14 22:47 |

byki i serniki
Kto twierdzi że zły przepis nigdy nie jadł DOBREGO, PRAWDZIWEGO jedzenia w tym prawdziwych wypieków. Przepis taki sam, j...
| 2014-12-09 14:34 |

Tytul
Kotlety jajeczne to przede wszystkim smaczny tani i szybki obiad :)...
| 2014-12-04 14:59 |

bar mleczny
Dzisiaj wrocilem wczesniej do domu i postanowilem zrobic na obiad cos co kojarzy mi sie z Polska(mieszkam w Niemczech), ...
| 2014-12-04 14:39 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem


blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na ciasta >> Ciasta bez pieczenia
Czas Wykonanie 30 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Tort Rafaello - składniki:

3 placki biszkoptowe (własny przepis lub gotowe-można też użyć biszkoptów okrągłych)
400 ml śmietany 30%
2 opakowania fix-a do śmietany
łyżka cukru waniliowego
3 łyżki cukru pudru
łyżka soku z cytryny
100 g wiórków kokosowych

dżem brzoskwiniowy
wiórki kokosowe do posypania

poncz:
filiżanka przegotowanej wody
likier kokosowy


Tort Rafaello - sposób wykonania:

Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy fix, ubijamy, dodajemy cukier i cukier waniliowy oraz sok z cytryny, ubijamy. Do piany dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy łyżką.
Biszkopty nasączamy ponczem sporządzonym z likieru kokosowego i wody. Możemy taki poncz przygotować z innego alkoholu ale trzeba go doprawić do smaku cukrem.
Biszkopty przekładamy gotowym kremem a wierzch ciasta smarujemy dżemem i posypujemy wiórkami. Ciasto schładzamy, jest gotowe do spożycia po około 2 godzinach. Dodatkowo wierzch ciasta można udekorować kuleczkami Rafaello.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []