Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 353 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
robiłam jadłam super ,dzięki za takie przepisy dla pani Ewy....
| 2014-06-22 13:40 |

pycha
pyyyszne, dodjae jeszce pasztetowej do farszu, moze byc kania,pychotka:) lubie bardzo pierogi i moglabym je jadac codzie...
| 2014-06-17 19:55 |

Tytul
Witam! Pieklam pierwszy raz,wyszedl rewelacyjny.Trzeba stosowac sie do przepisu podanego.Napewno polece ten przepis znaj...
| 2014-05-17 23:25 |

Tytul
bardzo ciekawie napisany proces wędzenia;
wędzenie na zimno, na ciepło, na gorąco....
| 2014-05-15 13:36 |

Tytul
sernik wyszedł super! piekę już któryś raz z kolei i mąż zawsze zachwycony, a jest wielbicielem sernika:) Polecam...
| 2014-05-07 14:22 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
Anika gotuje
przepisy Emigrantek
przepisy Agiatis


blog
Dorodne Pomidory


DMCA.com


Strona główna >> Przepisy na ciasta >> Ciasta bez pieczenia
Czas Wykonanie 30 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Tort Rafaello - składniki:

3 placki biszkoptowe (własny przepis lub gotowe-można też użyć biszkoptów okrągłych)
400 ml śmietany 30%
2 opakowania fix-a do śmietany
łyżka cukru waniliowego
3 łyżki cukru pudru
łyżka soku z cytryny
100 g wiórków kokosowych

dżem brzoskwiniowy
wiórki kokosowe do posypania

poncz:
filiżanka przegotowanej wody
likier kokosowy


Tort Rafaello - sposób wykonania:

Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy fix, ubijamy, dodajemy cukier i cukier waniliowy oraz sok z cytryny, ubijamy. Do piany dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy łyżką.
Biszkopty nasączamy ponczem sporządzonym z likieru kokosowego i wody. Możemy taki poncz przygotować z innego alkoholu ale trzeba go doprawić do smaku cukrem.
Biszkopty przekładamy gotowym kremem a wierzch ciasta smarujemy dżemem i posypujemy wiórkami. Ciasto schładzamy, jest gotowe do spożycia po około 2 godzinach. Dodatkowo wierzch ciasta można udekorować kuleczkami Rafaello.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []