Zapiekane naleśniki z mięsem mielonym - składniki:

Naleśniki:
2 szklanki mąki pszennej
2 szklanki mleka
1 szklanka wody mineralnej gazowanej
2 jajka
duża szczypta soli
pół szklanki oleju

Farsz:
Pół kg łopatki mielonej
Ząbek czosnku
Pomidory w puszce
1mała cebula
Sól pieprz

Ser do posypania

Zapiekane naleśniki z mięsem mielonym - sposób wykonania:

Pyszne, zapiekane naleśniki z mięsem mielonym. Efektownie i smacznie wyglądają z rozpuszczonym na wierzchu serem i w polewie pomidorowej.
Składniki na ciasto miksujemy ze sobą i odstawiamy na pól godziny, po tym czasie smażymy cienkie placki.
Cebule obieramy i smażymy na oleju, dodajemy drobno posiekany ząbek czosnku. Chwile smażymy po czym dodajemy mięso. Smażymy kilka minut. Wlewamy pomidory, przyprawiamy do smaku. Dusimy pod przykryciem.
Gotowym farszem smarujemy naleśniki, zawijamy i układamy na posmarowanej olejem blaszce. Na koniec posypujemy serem i zapiekamy 20 minut w 180 st C.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu