Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 357 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Ciekawy przepis. Muszę wypróbować ten sposób na rosół.
Pozdrawiam,
M...
| 2014-10-31 9:58 |

Rewelacyjny zakwas na chle
Już nigdy nie upiekę chleba z wykorzystaniem drożdży. Chleb na tym zakwasie jest rewelacyjny. Wygląda jak najlepszy chle...
| 2014-10-29 11:09 |

Tytul
Pani Ewo uwielbiam Pani kuchnię jest znAkomita i smaczna Pozdrawiam
...
| 2014-10-23 21:02 |

Tytul
Ja również robię taką sałatkę śledziową tylko ja na warstwę startych ziemniaków dodaję startą gotowaną marchewkę, warstw...
| 2014-10-18 12:07 |

przepiekne pierogi!
pieknie wygladają te pierożki, mniam :)
mysle juz nad daniami wigilijnymi i zbieram pomysły, w zeszłym roku robił...
| 2014-10-14 17:16 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na obiady >> Dania mięsne
Czas Wykonanie 35 minut Porcji 3 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Żeberka w miodzie - składniki:

1 kg chudych żeberek wieprzowych
olej do smażenia

zalewa:
6 łyżek miodu
4 łyżki octu winnego
6 łyżek sosu sojowego
2 łyżeczki musztardy
2 łyżki sosu chili

Żeberka w miodzie - sposób wykonania:

Żeberka myjemy i osuszamy, kroimy w paski dowolnej wielkości. Olej rozgrzewamy na patelni, obsmażamy żeberka na rumiano.
Składniki zalewy łączymy ze sobą i mieszamy bardzo dokładnie po czym zalewamy nią zimne żeberka, odstawiamy na 2 godziny do lodówki.
Żeberka wraz z zalewą wkładamy do rękawa do pieczenia, zapiekamy godzinę w temperaturze 180 stopni C.
Niestety miód ma tendencję do przypalania, dlatego naczynie żaroodporne w którym umieścimy żeberka można na początku pieczenia przykryć a odkryć na 20 minut przed końcem pieczenia.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []