Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 350 pysznych przepisów.

Komentarze

dobre
dobre...
| 2014-03-24 18:52 |

miama
super przepisy dla mojej mamy mnie to
nie kręci....
| 2014-03-24 18:51 |

salatkamwarstwowa ze sledz
do tej salatki dodaje jeszcze 3 ogorki konserwowe ,a buraczki konserwowe ze swojej spizarni
...
| 2014-03-23 17:46 |

Tytul
Kruche ciastka rewelacja. Proste w wykonaniu a za razem smaczne. Polecam...
| 2014-03-19 18:57 |

Tytul
Moje gratulacje....
Nareszcie ktoś gotuje tak jak powinno być. Moje wielkie słowa uznania !!
Ludwika...
| 2014-03-17 21:01 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
Anika gotuje
przepisy Emigrantek
przepisy Agiatis


blog
Dorodne Pomidory


DMCA.com


Strona główna >> Przepisy na obiady >> Dania mięsne
Czas Wykonanie 35 minut Porcji 3 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Żeberka w miodzie - składniki:

1 kg chudych żeberek wieprzowych
olej do smażenia

zalewa:
6 łyżek miodu
4 łyżki octu winnego
6 łyżek sosu sojowego
2 łyżeczki musztardy
2 łyżki sosu chili

Żeberka w miodzie - sposób wykonania:

Żeberka myjemy i osuszamy, kroimy w paski dowolnej wielkości. Olej rozgrzewamy na patelni, obsmażamy żeberka na rumiano.
Składniki zalewy łączymy ze sobą i mieszamy bardzo dokładnie po czym zalewamy nią zimne żeberka, odstawiamy na 2 godziny do lodówki.
Żeberka wraz z zalewą wkładamy do rękawa do pieczenia, zapiekamy godzinę w temperaturze 180 stopni C.
Niestety miód ma tendencję do przypalania, dlatego naczynie żaroodporne w którym umieścimy żeberka można na początku pieczenia przykryć a odkryć na 20 minut przed końcem pieczenia.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []