Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności












Poradnik Kulinarny
Polecam 362 pysznych przepisów.

Komentarze

mnaim
bardzo lubie sałatkę z tuńczka a ta z cebula jest pyszna:)







...
| 2015-01-23 9:15 |

rosół
o gustach się nie dyskutuje ale co to za rosół bez cudownego zapachu ziela angielskiegi i liścia??
a jeśli chodzi...
| 2015-01-22 14:33 |

To nie rosół.
po pierwsze jesli mówimy o prawdziwym rosole to napewno nie wrzucamy żadnych liści laurowych czy ziela angielskie..to pr...
| 2015-01-20 15:21 |

Tytul
Robiłam już 2 razy raz na Boże Narodzenie i raz na 5 urodziny syna i za każdym razem wyszedł wyśmienicie :) pyszny:))))...
| 2015-01-16 18:25 |

Tytul
wlasnie zrobilam ciasto na pizze,powiem jeszcze ze roslo przez godzine poniewaz musialam wyjsc z domu ,jestem w szoku SU...
| 2015-01-14 13:49 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem


blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na obiady >> Dania mięsne
 
Czas Wykonanie 35 minut Porcji 3 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Żeberka w miodzie - składniki:

1 kg chudych żeberek wieprzowych
olej do smażenia

zalewa:
6 łyżek miodu
4 łyżki octu winnego
6 łyżek sosu sojowego
2 łyżeczki musztardy
2 łyżki sosu chili

Żeberka w miodzie - sposób wykonania:

Żeberka myjemy i osuszamy, kroimy w paski dowolnej wielkości. Olej rozgrzewamy na patelni, obsmażamy żeberka na rumiano.
Składniki zalewy łączymy ze sobą i mieszamy bardzo dokładnie po czym zalewamy nią zimne żeberka, odstawiamy na 2 godziny do lodówki.
Żeberka wraz z zalewą wkładamy do rękawa do pieczenia, zapiekamy godzinę w temperaturze 180 stopni C.
Niestety miód ma tendencję do przypalania, dlatego naczynie żaroodporne w którym umieścimy żeberka można na początku pieczenia przykryć a odkryć na 20 minut przed końcem pieczenia.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []