Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 354 pysznych przepisów.

Komentarze

piotrigosiawrona31
Pyszne mufinki. Swietny przepis. Radzę wypróbować go na święta. Rodzicom i mężowi smakowały. Za 2 lata gdy moja córeczka...
| 2014-08-08 17:23 |

tytul
1...
| 2014-08-04 20:39 |

głód uczy
Kojarzyłem nazwę ciasta ale nic więcej, wydało się interesujące bo ma jabłka rozprowadzone wszędzie. Z orzechami wyszło ...
| 2014-07-31 23:07 |

tytul
1...
| 2014-07-31 17:50 |

Tytul
Pyszne! Za pierwszym razem wyszedł i tak wszystkim smakował, że tego samego dnia musiałam zrobić jeszcze więcej deserów....
| 2014-07-28 11:24 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
przepisy Emigrantek

blog
Dorodne Pomidory




Strona główna >> Przepisy na obiady >> Dania mięsne
Czas Wykonanie 35 minut Porcji 3 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Żeberka w miodzie - składniki:

1 kg chudych żeberek wieprzowych
olej do smażenia

zalewa:
6 łyżek miodu
4 łyżki octu winnego
6 łyżek sosu sojowego
2 łyżeczki musztardy
2 łyżki sosu chili

Żeberka w miodzie - sposób wykonania:

Żeberka myjemy i osuszamy, kroimy w paski dowolnej wielkości. Olej rozgrzewamy na patelni, obsmażamy żeberka na rumiano.
Składniki zalewy łączymy ze sobą i mieszamy bardzo dokładnie po czym zalewamy nią zimne żeberka, odstawiamy na 2 godziny do lodówki.
Żeberka wraz z zalewą wkładamy do rękawa do pieczenia, zapiekamy godzinę w temperaturze 180 stopni C.
Niestety miód ma tendencję do przypalania, dlatego naczynie żaroodporne w którym umieścimy żeberka można na początku pieczenia przykryć a odkryć na 20 minut przed końcem pieczenia.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Ewa | | kulinarne przepisy []