Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności








potrawy wigilijne przepisy





Poradnik Kulinarny : 12 potraw wigilijnych
Polecam 360 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Jak nie masz termoobiegu to w temperturze o 10 stopni wyższej....
| 2014-12-15 8:45 |

Tytul
A jak ja nie mam w kuchence termoobiego, to w jakiej temperaturze mam piec ?

Kama...
| 2014-12-14 22:47 |

byki i serniki
Kto twierdzi że zły przepis nigdy nie jadł DOBREGO, PRAWDZIWEGO jedzenia w tym prawdziwych wypieków. Przepis taki sam, j...
| 2014-12-09 14:34 |

Tytul
Kotlety jajeczne to przede wszystkim smaczny tani i szybki obiad :)...
| 2014-12-04 14:59 |

bar mleczny
Dzisiaj wrocilem wczesniej do domu i postanowilem zrobic na obiad cos co kojarzy mi sie z Polska(mieszkam w Niemczech), ...
| 2014-12-04 14:39 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem


blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na obiady >> Zupy
Czas Wykonanie 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Zupa gulaszowa - składniki:

0,5 kg mięsa wieprzowego np. z łopatki
2 papryki, czerwona i zielona
1 puszka pomidorów bez skóry
Mała puszeczka koncentratu pomidorowego
1 pietruszka
2 marchewki
2-3 ziemniaki
3 ząbki czosnku
Kostka bulionowa warzywna
Cebula
Przyprawy: sól, pieprz, ostra papryka proszku, suszona bazylia.
olej

Zupa gulaszowa - sposób wykonania:

Mięso myjemy i kroimy w paski lub kostkę. Podsmażamy na dnie wysokiego rondla lub garnka. Wrzucamy obraną i pokrojoną w kostkę cebulę . W tym czasie na osobnej patelni podgrzewamy olej, na którym podsmażamy obrane ząbki czosnku, oraz pomidory z puszki, lekko je zgniatając drewnianą łyżką. Gdy cebula się zeszkli, do garnka wlewamy zawartość patelni, oraz 3 litry wody. Gotujmy 15 minut. Po tym czasie dodajemy pokrojoną w krążki marchewkę i pietruszkę, oraz pokrojoną w nieduże paski paprykę. Gotujemy tak długo aż marchewka lekko zmięknie. Do zupy dodajemy kostkę warzywną, pomidory z puszki, oraz obrane i pokrojone ziemniaki. Gdy wszystko się ugotuje, dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy zupę do smaku. Zupa gulaszowa powinna być pikantna.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

~Gosc | | kulinarne przepisy []