Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności












Poradnik Kulinarny Polecam 362 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Zapieknka łącznie piecze się 40 minut. To powinno wystarczyć przy dobrym piekarniki. Jeśli widzisz że pieczarki puszczaj...
| 2015-02-23 10:35 |

Tytul
Pieczarki puscily wode. Ziemniaki byly surowe. Postepowalam zgodnie z przepisem co do joty. Nie polecam....
| 2015-02-21 18:31 |

Tytul
Rewelacyjne faworki swietny przepis dzieciaki sie wlasnie zajadaja . Bede musiala zrobic kolejna porcje hihi...
| 2015-02-11 10:49 |

mnaim
bardzo lubie sałatkę z tuńczka a ta z cebula jest pyszna:)







...
| 2015-01-23 9:15 |

rosół
o gustach się nie dyskutuje ale co to za rosół bez cudownego zapachu ziela angielskiegi i liścia??
a jeśli chodzi...
| 2015-01-22 14:33 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem


blog
Dorodne Pomidory
rondel



Strona główna >> Przepisy na obiady >> Zupy
 
Czas Wykonanie 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Zupa gulaszowa - składniki:

0,5 kg mięsa wieprzowego np. z łopatki
2 papryki, czerwona i zielona
1 puszka pomidorów bez skóry
Mała puszeczka koncentratu pomidorowego
1 pietruszka
2 marchewki
2-3 ziemniaki
3 ząbki czosnku
Kostka bulionowa warzywna
Cebula
Przyprawy: sól, pieprz, ostra papryka proszku, suszona bazylia.
olej

Zupa gulaszowa - sposób wykonania:

Mięso myjemy i kroimy w paski lub kostkę. Podsmażamy na dnie wysokiego rondla lub garnka. Wrzucamy obraną i pokrojoną w kostkę cebulę . W tym czasie na osobnej patelni podgrzewamy olej, na którym podsmażamy obrane ząbki czosnku, oraz pomidory z puszki, lekko je zgniatając drewnianą łyżką. Gdy cebula się zeszkli, do garnka wlewamy zawartość patelni, oraz 3 litry wody. Gotujmy 15 minut. Po tym czasie dodajemy pokrojoną w krążki marchewkę i pietruszkę, oraz pokrojoną w nieduże paski paprykę. Gotujemy tak długo aż marchewka lekko zmięknie. Do zupy dodajemy kostkę warzywną, pomidory z puszki, oraz obrane i pokrojone ziemniaki. Gdy wszystko się ugotuje, dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy zupę do smaku. Zupa gulaszowa powinna być pikantna.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

~Gosc | | kulinarne przepisy []