Strona główna | Nowy przepis | Logowanie | Polityka prywatności | Kontakt Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności













Poradnik Kulinarny : Jak przygotować szparagi
Polecam 353 pysznych przepisów.

Komentarze

Tytul
Pyszne! Za pierwszym razem wyszedł i tak wszystkim smakował, że tego samego dnia musiałam zrobić jeszcze więcej deserów....
| 2014-07-28 11:24 |

Tytul
robiłam jadłam super ,dzięki za takie przepisy dla pani Ewy....
| 2014-06-22 13:40 |

pycha
pyyyszne, dodjae jeszce pasztetowej do farszu, moze byc kania,pychotka:) lubie bardzo pierogi i moglabym je jadac codzie...
| 2014-06-17 19:55 |

Tytul
Witam! Pieklam pierwszy raz,wyszedl rewelacyjny.Trzeba stosowac sie do przepisu podanego.Napewno polece ten przepis znaj...
| 2014-05-17 23:25 |

Tytul
bardzo ciekawie napisany proces wędzenia;
wędzenie na zimno, na ciepło, na gorąco....
| 2014-05-15 13:36 |


Kurcze-sPieczone
Blog MysiaKuchnia
życie jest snem...sen jest życiem
Anika gotuje
przepisy Emigrantek
przepisy Agiatis


blog
Dorodne Pomidory


DMCA.com


Strona główna >> Przepisy na obiady >> Zupy
Czas Wykonanie 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Zupa gulaszowa - składniki:

0,5 kg mięsa wieprzowego np. z łopatki
2 papryki, czerwona i zielona
1 puszka pomidorów bez skóry
Mała puszeczka koncentratu pomidorowego
1 pietruszka
2 marchewki
2-3 ziemniaki
3 ząbki czosnku
Kostka bulionowa warzywna
Cebula
Przyprawy: sól, pieprz, ostra papryka proszku, suszona bazylia.
olej

Zupa gulaszowa - sposób wykonania:

Mięso myjemy i kroimy w paski lub kostkę. Podsmażamy na dnie wysokiego rondla lub garnka. Wrzucamy obraną i pokrojoną w kostkę cebulę . W tym czasie na osobnej patelni podgrzewamy olej, na którym podsmażamy obrane ząbki czosnku, oraz pomidory z puszki, lekko je zgniatając drewnianą łyżką. Gdy cebula się zeszkli, do garnka wlewamy zawartość patelni, oraz 3 litry wody. Gotujmy 15 minut. Po tym czasie dodajemy pokrojoną w krążki marchewkę i pietruszkę, oraz pokrojoną w nieduże paski paprykę. Gotujemy tak długo aż marchewka lekko zmięknie. Do zupy dodajemy kostkę warzywną, pomidory z puszki, oraz obrane i pokrojone ziemniaki. Gdy wszystko się ugotuje, dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy zupę do smaku. Zupa gulaszowa powinna być pikantna.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

~Gosc | | kulinarne przepisy []