Zupa z pesto

Czas 35 minut Porcji kcal : 260 kalorii/100g Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Zupa z pesto – składniki:

– 75 gram boczku
– 100 gram makaronu muszelki
– 2,5 szklanki bulionu
– 5 ziemniaków
– 1 duża cebula
– 2 szklanki mleka
– 5 łyżeczek zielonego pesto
– do smaku sól, pieprz oraz ostra papryka

Zupa z pesto – sposób wykonania:

Ziemniaki oraz cebulę obieramy i kroimy w kostkę, boczek również kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, do boczku wrzucamy warzywa – cebulę i ziemniaki, przesmażamy 5 minut, mieszając.

Następnie wlewamy mleko, wsypujemy makaron i wlewamy bulion.
Gotujemy do momentu aż ziemniaki i makaron będą miękkie. Wówczas dodajemy pesto i doprawiamy przyprawami do smaku.

Na talerzu zupę dekorujemy bazylią lub natką pietruszki.
Przepis dodany przez Gotuj z Cukiereczkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *