Artykuły

15 września 2020: Sok, dżem i nalewka z owoców czarnego bzu, właściwości i mój sprawdzony przepis.

Sok z czarnego bzu

Ile domów tyle przepisów i metod pozyskiwania soku z jagód czarnego bzu. Zarówno kwiaty jak i owoce można suszyć i zimową porą zaparzać herbaty. W dzisiejszym wpisie na blogu przedstawię własny, sprawdzony, domowy przepis na sok z owoców czarnego bzu. Dowiesz się także o leczniczych właściwościach soku. Czytaj więcej >>

14 września 2020: Czym się kierować, wybierając patelnię?

Praktycznie w każdej kuchni powinna znaleźć się przynajmniej jedna patelnia. Właściwie dobrana posłuży do smażenia, duszenia, a nawet zapiekania w piekarniku. Na rynku dostępnych jest wiele produktów tego typu, różniących się rodzajem powłoki oraz kształtem. Czym więc się kierować, wybierając patelnię do kuchni? Czytaj więcej >>


9 września 2020: Wafle ryżowe – dlaczego warto uwzględnić je w diecie?

Wafle ryżowe w diecie

W dzisiejszych czasach coraz częściej dbamy o sylwetkę oraz przywiązujemy większą wagę do tego co jemy. Dobrze zbilansowana dieta powinna dostarczyć nam wszystkich niezbędnych dla zdrowia składników odżywczych oraz mikroelementów. Czytaj więcej >>


7 września 2020: Które zdrowe produkty warto włączyć do diety, aby żyć zdrowo?

produkty zdrowej diety

Jak żyć zdrowo? Najważniejsza okazuje się dobrze zbilansowana dieta. Musimy zadbać o odpowiednią ilość witamin i innych składników odżywczych, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Jakie zdrowe produkty włączyć do diety? Czytaj więcej >>


7 września 2020: 3 przepisy na naleśniki idealne na jesień!

Naleśniki domowe

Naleśniki są popularną potrawą na obiad, kolację lub pożywne śniadanie. Lubię je zarówno dzieci jak i dorośli. Do ich przygotowania będziemy potrzebowali dobrej patelni, sprawdzonego przepisu na ciasto oraz ulubionego nadzienia. Poznaj 3 ciekawe pomysły na domowe naleśniki. Czytaj więcej >>


28 sierpnia 2020: Ekologia w kuchni i na przyjęciach

ekologiczne kubki papierowe

W barach szybkiej obsługi, na biwakach czy na grillu dominują nieekologiczne sztućce, talerze i kubki wykonane z plastiku.Ich popularność spowodowana jest niską ceną i praktycznością zastosowań przy serwowaniu posiłków. Podstawową wadą plastikowych opakowań jest bardzo długi okres degradacji w środowisku naturalnym. Z pomocą przychodzą nam biodegradowane, jednorazowe naczynia wykonane z papieru. czytaj więcej >>