Pomysł na chrupiący biznes – Panierka do nuggetsów.

Od zawsze marzyłeś o swoim lokalu? O stworzeniu miejsca w którym Twoja rodzina, znajomi będą mogli spędzić miło czas, dobrze się bawić i smacznie zjeść? Nic straconego bo wbrew pozorom na rynku gastronomicznym jest jeszcze dużo miejsca! Niżej kilka podpowiedzi jak znaleźć to miejsce i ciekawie je zapełnić!

Kebeb, pizza a może panierka do stripsów?

Zacznij o badania rynku. Rozeznaj jakiego miejsca brakuje w Twoim mieście, czego potrzebują i szukają jego mieszkańcy. Kebab i pizzeria są na każdej ulicy. Lodziarnia, kawiarnia? Ok. choć to często sezonowy biznes. Stwórz miejsce którego nie ma jeszcze na Twoim rynku z ciekawym, niepowtarzalnym menu i co ważne z szerokim gronem odbiorców.

Skąd czerpać inspirację? Rozejrzyj się i zobacz co robią największe marki na rynku gastronomicznym! To nic złego szukać tam pomysłu i z niego czerpać. Weźmy np. taką znaną na całym świecie sieć lokalu serwującą dania z panierowanym kurczakiem. Sprawdza się od lat i nadal prężnie rozwija!

Panierka do nuggetsów – pomysł na chrupiący biznes

Zadajesz sobie pytanie dlaczego jest to takie dobre. Zacznijmy więc od zalet tego typu lokalu gastronomicznych. Po pierwsze: mała konkurencja. Zrobiłeś w swoim mieście research i już wiesz, że to niepodważalny fakt! Po drugie: szerokie grono klientów. Dania z kurczakiem są idealne zarówno dla kobiet jak i mężczyzn. Zjedzą je chętnie dzieci wracające ze szkoły oraz grupa młodzieży podczas wieczornego weekendowego spotkania ze znajomymi. Po trzecie: panierka do kurczaka to nie tylko stripsy czy nuggetsy. Na tym produkcie zbudujesz pełne, ciekawe menu! Niżej kilka pomysłów na grupy dań:

  • chicken burgery,
  • tortille,
  • kubełki (idealne na dowóz i wynos),
  • lekkie, pożywne sałatki,
  • zestawy dla dzieci (tu przyda się łagodna panierka do nuggetsów).

To nie koniec zalet restauracji z chrupiącym kurczakiem. Dla Ciebie jako właściciela ważne są powyższe aspekty bo przyczyniają się do popularności i renomy Twojego lokalu. Ale musimy tu zwrócić uwagę na kwestie ‘od kuchni’. Bardzo ważne przy planowaniu menu w lokalu jest zweryfikowanie dostępności produktów. Nikt nie chce głowić się gdzie kupić surowce, które nie są dostępne od ręki. Tutaj nie mamy tego problemu. Główne surowce: mięso i warzywa kupisz zapewne na rynku lokalnym od sprawdzonego dostawcy. W sytuacji podbramkowej są one dostępne w każdym markecie. Zaś panierka do stripsów to po pierwsze produkt o długim terminie ważności (zawsze możesz mieć mały zapas) a po drugie, wybierając sprawdzonego dostawcę nie powinieneś mieć problemu z dostępnością produktu.

Pamiętaj! Wybieraj solidnych i rzetelnych dostawców, przetestuj wcześniej ich produkty, sprawdź ofertę i warunki współpracy. Unikaj pośredników i staraj się kupować bezpośrednio o producentów (np. mięso kupisz bezpośrednio u rzeźnika a panierka do stripsów również jest dostępna u producentów). Oszczędzisz dzięki temu nie tylko pieniądze ale też czas a dodatkowo zyskasz pewność, że kupiony surowiec jest tej samej jakości dzięki czemu Ty serwujesz powtarzalne, zawsze tak samo smaczne dania!

Kij czy marchewka (a może panierka?)

To tylko jeden z pomysłów na biznes w gastronomii. Może być idealnym rozwiązaniem ale może być też tak, że już ktoś ubiegł Cię w Twoim mieście i serwuje dania oparte na panierowanym kurczaku. Nic straconego. Przyjrzyj się dobrze temu jak wygląda rynek gastronomiczny w Twojej okolicy i zajdź w nim miejsce dla siebie! Nie poddawaj się i stwórz miejsce którego szukają ludzie w Twoim mieście!

PS. Wydaje Ci się, że panierka do stripsów o której pisaliśmy to dobry pomysł na lokal ale nie masz doświadczenia w gastronomii i nie wiesz od czego zacząć? Nie martw się! Na rynku dostępnych jest kilka firm oferujących wsparcie w otwarciu lokalu a nawet franczyzę. Może to rozwiązanie dla Ciebie! Powodzenia!

Artykuł partnerski.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *