Restauracje otwarte z poszanowaniem reżimu sanitarnego.

Od ponad roku czasu borykamy się z problemem zamkniętej gastronomi. Problem dotyka zarówno przedsiębiorców oraz miłośników dobrego jedzenia. Iskra nadziei wyszła z polskich Tatr. Dowiedz się jak wygląda wizyta w góralskiej restauracji z poszanowaniem reżimu sanitarnego.

Obostrzenia sanitarne w gastronomii.

Obostrzenia sanitarne w gastronomii dały się szczególnie we znaki góralskim przedsiębiorcom, którzy borykają się z ogromnymi problemami finansowymi i niepewnością o przyszłość. Restauracji nie da się zamknąć lub otworzyć z dnia na dzień. Restauratorzy związani są umowami najmu pomieszczeń, dostawcami żywności oraz przede wszystkim mają na utrzymaniu pracowników i ich rodziny. W dzisiejszych czasach bardzo trudno o oddanego firmie i doświadczonego pracownika. Dla wielu lokali oraz ich pracowników ostatnie obostrzenia gospodarcze są przysłowiowym gwoździem do trumny. Restauratorzy nie dali się pokonać systemowej machnie władz i zgodnie z obowiązującymi ustawami i konstytucją otworzyli swoje biznesy z poszanowaniem reżimu sanitarnego. Nie bacząc na nagonki ze strony policji i sanepidu, uzbrojeni w pomoc prawniczą, odważnie wykonują swoją codzienną pracę.

Podhale zasłynęło z odważnej decyzji o otwarciu lokali gastronomicznych i hotelowych. Region, który żyje z turystyki, nie mógł sobie pozwolić na długotrwałe zamknięcie. Popularna akcja #Otwieramy, jak górska lawina rozlała się po dolinach całej Polski. Dzięki akcji w większości polskich miast z łatwością można znaleźć lokal gastronomiczny otwarty dla klientów.

Iskra nadziei wyszła z polskich Tatr.

Iskra nadziei dla branży gastronomicznej wyszła z Podhala. Jednym z lokali otwartych dla turystów, jest https://www.schroniskobukowina.pl/ zlokalizowane w samym centrum malowniczej Bukowiny Tatrzańskiej. W restauracji turyści mogą zjeść pyszny posiłek z zachowaniem reżimu sanitarnego. Obiekt dysponuje dużym i bezpłatnym parkingiem. Obok lokalu działa sklep, w którym miłośnicy gór mogą zakupić wytwarzane domowymi sposobami:

  • przetwory z warzyw i owoców
  • wędliny prosto z wędzarni
  • pieczywo prost z pieca
  • zdrowotne nalewki.
    Domowe produkty charakteryzują się wyselekcjonowanymi składnikami, brakiem konserwantów i sztucznych dodatków. Wartym uwagi są miody pochodzące z lokalnych pasiek. Na Podhalu najcenniejszym darem z ula jest miód ze spadzi iglastej. Czysty region oraz bartnicze tradycje małopolskich pszczelarzy gwarantują najwyższą jakość oferowanych miodów.

Oprócz domowej żywności w Schronisku Smaków można zaopatrzyć się w stylowe kosze na prezenty oraz książki.

Artykuł partnerski.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *