Babka malinowa

Czas 25 minut Porcji 10 kcal : 230 kalorii/100g Trudność łatwe Koszt: do 10 zł.

Babka malinowa – składniki :

9 opakowań budyniu malinowego
kostka masła
200 g cukru
łyżeczka proszku do pieczenia
5 jajek
cukier puder do posypania

masło i bułka do foremki

Babka malinowa – sposób wykonania :

Żółtka oddzielamy od białek i ucieramy je z cukrem dodając stopniowo masło.
Budynie łączymy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do ucieranego masła, mieszamy mikserem.
Z białek ubijamy pianę i za pomocą łyżki dodajemy do ciasta, delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy do foremki nasmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką. Pieczemy 50 minut w 180 stopniach C. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *