Bukiet warzywny

Czas  30 minut Porcji kcal : 70 kalorii/100g Trudność łatwe Koszt: do 10 zł.
Bukiet warzywny – sposób na dekorację stołu lub piękną sałatkę.

Bukiet warzywny – składniki:

– ser żółty
– wędlina drobiowa
– cytryna
– pomidorki koktajlowe
– dwa rodzaje sałat
– kolby kukurydzy konserwowej
– rzodkiewki
– sól i pieprz

Bukiet warzywny – sposób na dekorację stołu – sposób wykonania:

Główkę sałaty myjemy i osuszamy , kładziemy na sporym talerzu. Ser i wędlinę zwijamy w ruloniki, wtykamy pomiędzy liście sałaty. Pomidorki myjemy i kroimy na pół. Rzodkiewki nacinamy. Dodajemy kukurydzę i wszystko układamy jak na zdjęciu.

Całość polewamy odrobiną oliwy, posypujemy solą i pieprzem, dla smaku skrapiamy sokiem z cytryny.
Przepis dodany przez Ostra na Słodko.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *