Czas 30 minut Porcji 4 kcal : 70 kalorii/100g Trudność łatwe Koszt: do 10 zł.
Bukiet warzywny – sposób na dekorację stołu lub piękną sałatkę.
Bukiet warzywny – składniki:
– ser żółty
– wędlina drobiowa
– cytryna
– pomidorki koktajlowe
– dwa rodzaje sałat
– kolby kukurydzy konserwowej
– rzodkiewki
– sól i pieprz
Bukiet warzywny – sposób na dekorację stołu – sposób wykonania:
Główkę sałaty myjemy i osuszamy , kładziemy na sporym talerzu. Ser i wędlinę zwijamy w ruloniki, wtykamy pomiędzy liście sałaty. Pomidorki myjemy i kroimy na pół. Rzodkiewki nacinamy. Dodajemy kukurydzę i wszystko układamy jak na zdjęciu.
Całość polewamy odrobiną oliwy, posypujemy solą i pieprzem, dla smaku skrapiamy sokiem z cytryny.
Przepis dodany przez Ostra na Słodko.