Przepisy: Przepisy na pyszne ciasta - Ciasta z owocami
Strona g³ówna >> Przepisy na pyszne ciasta >> Ciasta z owocami

Przepis na jab³ecznik z kruszonk±. Ciasto: m±kê ³±czymy z proszkiem do pieczenia i siekamy z mas³em a¿ zrobi siê kruszonka, dodajemy ¿ó³tka utarte z cukrem, ugniatamy jednolite ciasto, krótka, tylko do momentu a¿ sk³adniki dobrze siê p . . .
| 06-05-2012 | [1]

M±kê ³±czymy z proszkiem do pieczenia i siekamy z zimnym mas³em a¿ powstanie kruszonka, dodajemy ¿ó³tka, cukier i cukier waniliowy, ¶mietanê - zagniatamy ciasto. Oddzielamy 1/3 ciasta, zawijamy j± w foliê i wk³adamy do zamra¿arki a . . .
| 04-02-2012 | [0]

Wspania³y w smaku chlebek bananowy - idealny na ¶niadanie, bardzo dobrze smakuje posmarowany d¿emem. Banany obieramy ze skórki i miksujemy blenderem, dodajemy jajko i roztopione i przestudzone mas³o, wrzucamy cukier oraz make p . . .
| 27-02-2012 | [4]

Ró¿ow± galaretkê rozpuszczamy w szklance wrz±tku. Mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Tortownicê smarujemy cienk± warstw± mas³a. Na jej spodzie uk³adamy pianki jojo - jedna obok drugiej a pomiêdzy nie wk³adamy listki miêty. Ca³o¶æ za . . .
| 13-05-2013 | [0]

Posiekaæ m±kê z margaryn±, dodaæ jajka utarte z cukrem oraz cukrem waniliowym. Ciasto zagnie¶æ i w³o¿yæ na pó³ godziny do lodówki. Kompot przecedziæ (wi¶nie od³o¿yæ) przygotowaæ na jego bazie budyñ - odmierzaj±c ilo¶æ kompotu zgodnie . . .
| 28-06-2012 | [0]

Sk³adniki na ciasto posiekaæ, zagnie¶æ i podzieliæ na dwie czê¶ci. Jedn± rozwa³kowaæ i wy³o¿yæ ciastem blachê wy³o¿on± papierem ¶niadaniowym. Jab³ka obraæ i pokroiæ w cienkie plastry, wy³o¿yæ na ciasto i w zale¿no¶ci od tego jak s± kwa . . .
| 11-08-2014 | [0]

Prosta szarlotka, efektownie wygl±daj±ca. Krucha i jednocze¶nie nas±czona mi±¿szem jab³ek. Rodzina bêdzie zachwycona jej smakiem i zapachem. M±kê wsypujemy do miski, dodajemy proszek do pieczenia. Mas³o kroimy w kostkê, wrzucamy do . . .
| 24-10-2017 | [1]

Bia³ka ubiæ z wod± na sztywn± pianê. Nastêpnie ubiæ z cukrem. Potem z ¿ó³tkami. M±kê przesiaæ przez sito, a nastêpnie wymieszaæ dok³adnie ³y¿k±. Na koniec dosypaæ jagody. Po upieczeniu zostawiæ do ostygniêcia. Nastêpnie wykroiæ szklank . . .
| 21-06-2014 | [0]

Gruszkê myjemy, przekrajamy na pó³ i wydr±¿amy z niej ¶rodek. Brzoskwinie os±czamy na sitku, drobno siekamy. Laskê wanilii przecinamy, wyjmujemy ¶rodek i dodajemy go do brzoskwiñ, mieszamy. Brzoskwiniami nadziewamy wydr±¿one gruszki. . . .
| 24-03-2013 | [0]