Ciasto biszkoptowe z czereśniami

Czas 50 minut Porcji 10 kcal : 130 kalorii/100g Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Ciasto biszkoptowe z czereśniami – składniki:

– 6 jajek
– 1 i 1/3 szklanki cukru
– 2 szklanki mąki
– 2 łyżeczki proszku do pieczenia
– 300 gram czereśni

Ciasto biszkoptowe z czereśniami – sposób wykonania:

Czereśnie myjemy, osuszamy i wypestkujemy. piekarnik nastawiamy na 170 stopni, tortownicę wyścielamy papierem do pieczenia.

Jajka miksujemy z cukrem aż zbieleją, stopniowo wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem i mieszamy.
Połowę masy wylewamy do przygotowanej tortownicy, warstwę tą posypujemy czereśniami, zalewamy resztą ciasta.
pieczemy około 50 minut.
Po upieczeniu ciasto posypujemy cukrem pudrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *