Ciasto ucierane na kefirze ze śliwkami

Czas 50 minut Porcji 12 kcal : 360 kalorii/100g Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Ciasto ucierane na kefirze ze śliwkami – składniki:

– 400 gram kefiru
– 3 jajka
– 250 ml cukru
– 125 ml oleju rzepakowego
– opakowanie cukru waniliowego
– 3 łyżeczki proszku do pieczenia
– 2,5 szklanki maki
– 300 gram śliwek

Ciasto ucierane na kefirze ze śliwkami – sposób wykonania:

Wszystkie składniki na ciasto miksujemy ze sobą wsypując do miski w dowolnej kolejności.
Śliwki myjemy i kroimy na mniejsze części.

Ciasto wylewamy na wysmarowaną tłuszczem blachę, wierzch posypujemy bułką tartą (przez sitko), układamy owoce.

Pieczemy ok. 45 minut w 180. Podane składniki na blachę 22 – 26 cm.
Przepis dodany przez Ostra na Słodko.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *