Ciasto z jabłkami, bananami i budyniem

Czas 60 minut Porcji kcal : 236 kalorii/100g Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Ciasto z jabłkami, bananami i budyniem – składniki:

Ciasto:
*3 szkl. mąki krupczatki
*3/4 szkl. cukru
*1 kostka margaryny
*2 jajka
*1 op. cukru waniliowego

Masa budyniowa:
*2 op. dowolnego budyniu
*mleko {w zależności jak na opakowaniu }
Budyń przygotowujemy jak na opakowaniu

Dodatkowo :
*5 dużych jabłek
*4 banany
*cukier
*cynamon

Ciasto z jabłkami, bananami i budyniem – sposób wykonania:

Składniki na ciasto posiekać, zagnieść i podzielić na dwie części. Jedną rozwałkować i wyłożyć ciastem blachę wyłożoną papierem śniadaniowym.

Jabłka obrać i pokroić w cienkie plastry, wyłożyć na ciasto i w zależności od tego jak są kwaśne posypać cukrem i cynamonem. Następnie obrane banany pokroić w podłużne pasy i ułożyć na jabłkach. Ugotowanym, gorącym budyniem zalać owoce.

Drugą częścią placka przykryć budyń. Ciasto nakłuć widelcem i piec 45 minut w 200 stopniach C. Po upieczeniu odczekać aż ostygnie i pokroić oraz posypać cukrem pudrem.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *