Francuskie rogaliki z grzybami

Czas 40 minut Porcji 20 kcal : 165 kalorii/100g Trudność łatwe Koszt: do 15 zł.

Francuskie rogaliki z grzybami – składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego
30 dag pieczarek
pęczek szczypiorku
2 jajka
łyżka masła
sól, pieprz

Francuskie rogaliki z grzybami – sposób wykonania:

Ciasto wyjmujemy z opakowania i kroimy na trójkąty. Jedno jajko gotujemy na twardo, natomiast drugie roztrzepujemy w miseczce.

Pieczarki obieramy i tarkujemy na grubych oczkach, podsmażamy na maśle, doprawiamy solą i pieprzem, dusimy aż woda z nich wyparuje.

Do pieczarek dodajemy rozgniecione ugotowane jajko oraz posiekany szczypiorek oraz sól i pieprz jeśli jest taka potrzeba /najlepiej spróbować/, mieszamy.

Farsz nakładamy na szeroką część trójkąta i zwijamy formując rogalika, wierzch rogalików smarujemy rozkłóconym jajkiem, pieczemy 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *