Gulasz drobiowy z pekinką i orzeszkami

Czas 40 minut Porcji kcal : 165 kalorii/100g Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Gulasz drobiowy z pekinką i orzeszkami – składniki:

– pół kg piersi z kurczaka
– 250 ml bulionu drobiowego
– 100 gram orzeszków ziemnych
– 2 marchewki
– 2 cebule
– pół główki kapusty pekińskiej
– szczypiorek
– łyżeczka sosu sojowego
– papryka słodka
– sól i pieprz

Gulasz drobiowy z pekinką i orzeszkami – sposób wykonania:

Z kapusty zdejmujemy pierwsze liście, myjemy ją i szatkujemy. Obraną cebulę kroimy w piórka zaś marchewkę w słupki . Pierś z kurczaka myjemy i kroimy w kostkę po czym podsmażamy, na koniec przyprawiamy solą, pieprzem, papryką.

Do mięsa wrzucamy kapustę, marchewkę i cebulę, zwiększamy ogień, przesmażamy i wlewamy bulion. Wrzucamy też orzeszki, całość dusimy 20 minut pod przykryciem.

Na koniec wlewamy sos sojowy i doprawiamy potrawę przyprawami.Na talerzu gulasz posypujemy świeżym szczypiorkiem. Przepis dodany przez Gotuj z Cukiereczkiem. Smacznego.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *