Gulasz drobiowy z pekinką i orzeszkami - składniki:

- pół kg piersi z kurczaka
- 250 ml bulionu drobiowego
- 100 gram orzeszków ziemnych
- 2 marchewki
- 2 cebule
- pół główki kapusty pekińskiej
- szczypiorek
- łyżeczka sosu sojowego
- papryka słodka
- sól i pieprz

Gulasz drobiowy z pekinką i orzeszkami - sposób wykonania:

Z kapusty zdejmujemy pierwsze liście, myjemy ją i szatkujemy. Obraną cebulę kroimy w piórka zaś marchewkę w słupki . Pierś z kurczaka myjemy i kroimy w kostkę po czym podsmażamy, na koniec przyprawiamy solą, pieprzem, papryką. Do mięsa wrzucamy kapustę, marchewkę i cebulę, zwiększamy ogień, przesmażamy i wlewamy bulion. Wrzucamy też orzeszki, całość dusimy 20 minut pod przykryciem. Na koniec wlewamy sos sojowy i doprawiamy potrawę przyprawami.Na talerzu gulasz posypujemy świeżym szczypiorkiem. Smacznego u?miech
Poleć przepis znajomemu