Imprezowe jogurtowe

Czas 40 minut Porcji 10 kcal : 350 kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł.
Galaretki /oddzielnie każdy kolor/ rozpuszczamy w szklance wrzątku, mieszamy aż się rozpuszczą, wylewamy do miseczki i odstawiamy do zastygnięcia.

Imprezowe jogurtowe – składniki:

400 g jogurtu naturalnego
80 g cukru pudru
1 op. galaretki niebieskiej
1 op. galaretki rubinowej
6 szt herbatników
2 łyżki żelatyny

Imprezowe jogurtowe – sposób wykonania:

Galaretki /oddzielnie każdy kolor/ rozpuszczamy w szklance wrzątku, mieszamy aż się rozpuszczą, wylewamy do miseczki i odstawiamy do zastygnięcia.

Żelatynę zalewamy 1/4 szklanki wrzątku, mieszamy do rozpuszczenia i studzimy. Jogurt miksujemy z cukrem i dodajemy przestudzoną lecz płynną żelatynę, miksujemy.

Zastygnięte galaretki kroimy w kostkę i dodajemy do masy jogurtowej, mieszamy. Dno keksówki wykładamy herbatnikami, wylewamy masę z galaretkami, wstawiamy do lodówki na przynajmniej 2 godziny by deser dobrze stężał.
Przepis dodany przez Ostra na Słodko. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *