Jajka faszerowane - składniki:

8 jajek
3 łyżki majonezu
3 łyżki serka topionego śmietankowego
2 ząbki czosnku
sól, pieprz

sos majonezowo-jogurtowy:
2 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki majonezu
łyżka musztardy
sól, pieprz

Jajka faszerowane - sposób wykonania:

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Przekrajamy wzdłuż na pół, wyjmujemy żółtka.
Do żółtek dodajemy majonez oraz serek topiony, wyciskamy przez praskę czosnek i za pomocą widelca całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Masą wypełniamy białka (miejsce po żółtku). Można użyć szprycy do dekorowania tortów.
Sos: wszystkie składniki łączymy ze sobą.
Nafaszerowane jajka układamy na półmisku i polewamy przygotowanym sosem. Dekorujemy wg uznania.
Poleć przepis znajomemu