Karkówka w coli

Czas 70 minut Porcji kcal : 215 kalorii/100g Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Karkówka w coli – składniki:

– 800 gram karkówki
– 3 – 4 małe cebule
– szklanka coli
– szklanka /350 gram/ ketchupu pikantnego
– 175 gram musztardy
– ryż długoziarnisty
– przyprawa do karkówki
– olej do smażenia

Karkówka w coli – sposób wykonania:

Mięso kroimy w równe plastry i leciutko rozbijamy tłuczkiem. Kolejno plastry przyprawiamy przyprawą do karkówki i obsmażamy na patelni z obu stron na rumiano . Obraną cebulę kroimy w piórka. Colę, ketchup i musztardę łączymy ze sobą a następnie mieszamy do połączenia się składników.

W specjalnym naczyniu do pieczenia układamy obsmażone plastry karkówki, na nie wykładamy pokrojoną cebulę a wszystko zalewamy przygotowanym sosem.. Pieczemy godzinę w 190 stopniach C.
Tak przygotowane mięso smakuje również pysznie z grilla.
Przepis dodany przez Gotuj z Cukiereczkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *