Leczo z parówkami - składniki:

6 parówek
2 cebule
2 papryki czerwone
1 cukinia
ząbek czosnku
1 puszka pomidorów krojonych
szklanka bulionu
sól, pieprz
ewentualnie koncentrat pomidory i szczypta cukru

Leczo z parówkami - sposób wykonania:

Bardzo szybka i smaczna potrawa, jeśli ktoś nie przepada za parówkami, możemy w zamian użyć innej kiełbasy.
Parówki obieramy ze skórki i kroimy w plastry. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, szklimy na oleju. Gdy cebula się zeszkli dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę oraz pokrojone parówki i przesmażamy, dodajemy wyciśnięty czosnek, całość zalewamy bulionem i dusimy, po około 10 minutach dodajemy cukinię pokrojoną w kostkę (ze skórką). Do całości wlewamy pomidory z puszki, doprawiamy sola i pieprzem, dusimy około 15 minut aż warzywa zmiękną. Podajemy z pieczywem lub makaronem.
Poleć przepis znajomemu