Łosoś pod koperkowo – majonezową kołderką

Czas 55 minut Porcji kcal : 300 kalorii/100g Trudność łatwe Koszt: do 25 zł.
Prosta potrawa wigilijna oraz doskonała przystawka na Sylwestra. Minimum składników, prostota i szybkość wykonania, tak można w skrócie zareklamować łososia pod koperkowo – majonezową kołderką. Dodam jeszcze, że wygląda efektownie, co widać na zdjęciu. Jak smakuje?

Łosoś pod koperkowo – majonezową kołderką – składniki:

– świeże filety z łososia
– majonez
– koperek
– olej
– sok cytryny

Przyprawy :
– Sól
– Majonez
– Koperek

Ilość poszczególnych składników dostosowujemy do pożądanej liczny porcji.

Łosoś pod koperkowo – majonezową kołderką – sposób wykonania:

Prosta potrawa wigilijna oraz doskonała przystawka na Sylwestra. Minimum składników, prostota i szybkość wykonania, tak można w skrócie zareklamować łososia pod koperkowo – majonezową kołderką. Dodam jeszcze, że wygląda efektownie, co widać na zdjęciu. Jak smakuje? Dowiecie się gdy przygotujecie w nadchodzącym okresie świąteczno – noworocznym.

Łososia myjemy, kroimy na kawałki i osuszamy papierowym ręcznikiem. Rybą polewamy odrobiną soku z cytryny i przyprawiamy solą. Odstawiamy na 3 godziny by przeszła solą i cytrynową nuta.

Następnie blaszkę do pieczenia smarujemy olejem i wykładamy na niej łososia.
Wierzch każdego kawałka smarujemy majonezem i oprószamy koperkiem.

Łosoś pod koperkowo – majonezową kołderką w temperaturze 180 st. C. przez około 25 min.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *