Makaron z cukinią w sosie z mascarpone

Czas 40 minut Porcji kcal : 218 kalorii/100g Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Makaron z cukinią w sosie z mascarpone – składniki:

makaron – porcja na 2-3 osoby
1 serek mascarpone
pół papryczki chili
młoda cukinia
2 ząbki czosnku
sól, pieprz,
gałka muszkatołowa
oliwa
2 garście starkowanego sera żółtego

Makaron z cukinią w sosie z mascarpone – sposób wykonania:

Makaron gotujemy al dente. Cukinię kroimy w krążki (bez obierania i wydrążania jeśli jest młoda). Rozgrzewamy oliwę i smażymy na niej cukinię, gdy zrobi się szklista dodajemy wyciśnięty czosnek, chwilkę przesmażamy po czym oddajemy wydrążoną i pokrojoną drobniutko papryczkę.
Następnie na patelnię wrzucamy serek mascarpone, mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem i odrobinką gałki muszkatołowej.

Całość mieszamy do rozpuszczenia serka. Makaron polewamy powstałym sosem z warzywami i posypujemy starkowanym serem.

Jedna odpowiedź do “Makaron z cukinią w sosie z mascarpone”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *