Czas 15 minut Porcji 2 kcal : 96 kalorii/100g Trudność łatwe Koszt: do 10 zł.
Papryka faszerowana twarożkiem na pyszne śniadanie – kolację lub przekąskę imprezową. Farsz z twarożku jest bardzo smaczny, polecam na co dzień na kanapki.
Paprykowe łódeczki z twarożkiem – składniki:
1 czerwona papryka
1 żółta papryka
3 kiszone ogórki
pół cebuli
ząbek czosnku
100 g twarogu
łyżka posiekanego koperku
3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
łyżka majonezu
przyprawy do smaku: sól, pieprz, papryka słodka lub ostra
Paprykowe łódeczki z twarożkiem – sposób wykonania:
Papryka faszerowana twarożkiem na pyszne śniadanie – kolację lub przekąskę imprezową. Farsz z twarożku jest bardzo smaczny, polecam na co dzień na kanapki. Łódeczki papryki ładnie i apetycznie wyglądają. Tak przygotowana papryka kusi by ją schrupać.
Umyte papryki przekrajamy na ćwiartki. Usuwamy gniazda nasienne. Jedną ćwiartkę papryki oraz ogórki kroimy w drobną kostkę. Pokrojone ogórki odsączamy na papierowym ręczniku. Czosnek i cebulę siekamy drobno.
Twaróg rozdrabniamy widelcem. Dodajemy pokrojone warzywa, majonez oraz jogurt. Doprawiamy przyprawami i mieszamy. Farszem napełniamy ćwiartki papryk. Efektowne łódeczki ozdabiamy zieleniną i chrupiemy ze smakiem.