Pasta jajeczna

Czas 20 minut Porcji kcal : 415 kalorii/100g Trudność łatwe Koszt: do 10 zł.

Pasta jajeczna – składniki:

7 jajek
pęczek szczypiorku
majonez
sól, pieprz

Pasta jajeczna – sposób wykonania:

Jajka gotujemy na twardo, najlepiej zrobić to kilka godzin wcześniej ponieważ moja metoda gotowania jajek polega na tym, że jajka wkładamy do zimnej wody, gdy woda zawrze jajka wyłączamy i zostawiamy w ten wodzie aż ostygną. Gwarantuje to łatwe obieranie ze skorupki oraz jajka będą idealnie twarde ale nie będą miały oznaki (sinienie) zbyt długiego gotowania.


Po przestudzeniu jajka bardzo drobniutko siekamy (lub mielimy w maszynce), dodajemy drobniutko posiekany szczypiorek oraz majonez. Przyprawiamy do smaku za pomocą soli i pieprzu.

Jedna odpowiedź do “Pasta jajeczna”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *