Pasztet z jajek

Czas 45 minut Porcji kcal : 210 kalorii/100g Trudność łatwe Koszt: do 25 zł.
Wspaniały i prosty – pasztet z jajek.

Pasztet z jajek – składniki :

10 jajek ugotowanych na twardo
15 dag sera żółtego
pół kg pieczarek
1 cebula
3 łyżki śmietany
3 łyżki majonezu
pęczek szczypiorku
2 surowe jajka
sól, pieprz

łyżka oleju
bułka tarta do formy
masło do formy

Pasztet z jajek – sposób wykonania :

Wspaniały i prosty – pasztet z jajek.

Cebulę i pieczarki kroimy w kostkę, najpierw na rozgrzany olej wrzucamy cebulę, gdy się zeszkli dodajemy pieczarki i dusimy aż woda odparuje.
Jajka ścieramy na dużych oczkach, podobnie robimy z serem, szczypiorek drobno siekamy – wszystkie te składniki łączymy ze sobą dodając przesmażone pieczarki oraz majonez, śmietanę, surowe jajka – przyprawiamy do smaku sola i pieprzem.
Formę na keksa smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą, przekładamy masę jajeczną, pieczemy godzinę 1 80 stopniach C.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *