Placuszki

Czas 20 minut Porcji kcal : 246 kalorii/100g Trudność łatwe Koszt: do 20 zł.
Przepis na szybkie i smaczne placuszki z kiełbasą i warzywami. Zaczynamy od odcedzenia kukurydzy, następnie należy zetrzeć na tarce żółty ser i pieczarki.

Placuszki – składniki:

1/2 kg pieczarek
10 dkg sera żółtego
20 dkg kiełbasy
kilka ogórków w occie
1 papryka czerwona
puszka kukurydzy

3 łyżki mąki ziemniaczanej
10 łyżek mąki pszennej
3 jajka
1 szklanka wody
zioła prowansalskie
pieprz

Placuszki – sposób wykonania:

Przepis na szybkie i smaczne placuszki z kiełbasą i warzywami. Zaczynamy od odcedzenia kukurydzy, następnie należy zetrzeć na tarce żółty ser i pieczarki. Kroimy w drobna kostkę paprykę i ogórki. Obieramy ze skórki kiełbasę i kroimy w kostkę.

Przystępujemy do zrobienia ciasta.
Mieszamy ze sobą składniki na ciasto czyli: mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną, wodę, jajka. Ciasto na placuszki przyprawiamy ziołami prowansalskimi, pieprzem i solą do smaku.

Na koniec wszystkie przygotowane na początku warzywa należy wymieszać z ciastem i usmażyć na patelni aż się ładnie zarumienią.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *