Przepisy: Pozostałe - Przekąski
Strona główna >> Pozostałe >> Przekąski

Szpinak rozmrażamy, po rozmrożeniu dusimy na masełku do momentu aż woda zupełnie odparuje, wtedy dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz, chwilkę dusimy i odstawiamy do wystygnięcia. Do masy wbijamy żółtka oraz białka . . .
| 30-05-2012 | [0]

Rozmrażamy szpinak i na łyżeczce masła smażymy na dużej patelni. Dodajemy obrane i zmiażdżone 5 ząbki czosnku, oprószamy solą i pieprzem. Farsz odsączamy i studzimy. Do farszu wsypujemy mąkę dodajemy żółtka i ubite na sztywno białka i . . .
| 31-12-2016 | [0]

Jajka gotujemy na twardo, najlepiej zrobić to kilka godzin wcześniej ponieważ moja metoda gotowania jajek polega na tym, że jajka wkładamy do zimnej wody, gdy woda zawrze jajka wyłączamy i zostawiamy w ten wodzie aż ostygną. Gwarantuje . . .
| 09-02-2012 | [1]

Ubić białka prawie na sztywno, dodać żółtka, sól i cukier i zmiksować. Następnie dosypywać po łyżce mąki i miksować. Do ciasta dodać starty ser, pokrojoną szynkę i cebulę. Całość wlać na rozgrzaną patelnię z olejem (aby nie przywarło). . . .
| 11-02-2012 | [1]

Jajka gotujemy na twardo i kroimy na ćwiartki. Ćwiartki jajek smarujemy majonezem i dekorujemy kawałkami łososia wędzonego. Śliwki suszone zawijamy w kawałki wędzonego łososia. Półmisek wykładamy sałatą układamy na nim ćwiartki jaje . . .
| 19-12-2012 | [0]

Wspaniały i prosty - pasztet z jajek. Cebulę i pieczarki kroimy w kostkę, najpierw na rozgrzany olej wrzucamy cebulę, gdy się zeszkli dodajemy pieczarki i dusimy aż woda odparuje. Jajka ścieramy na dużych oczkach, podobnie r . . .
| 13-03-2012 | [0]

Rybę rozmrażamy, solimy i pieprzymy. Ciasto: wszystkie składniki miksujemy ze sobą. Rybę kroimy w kawałki, zamaczamy w cieście naleśnikowym i smażymy na złoty kolor. Warzywa kroimy w kostkę, mieszamy. Składniki zalewy gotujemy ze sob . . .
| 09-02-2012 | [0]

Wspaniała sałatka moskiewska Olivier - sprawdzony, domowy przepis. Gotujemy na twardo jajka i kroimy je w kostkę. Ugotowane mięso z kurczaka kroimy w cienkie paski. Ziemniaki gotujemy w mundurkach, po czym obieramy i kroimy w kostkę. . . .
| 23-04-2013 | [0]