Przepisy: Przepisy na pyszne obiady
Strona g³ówna >> Przepisy na pyszne obiady

Papryki dok³adnie myjemy, usuwamy gniazda nasienne, i kroimy w paski, lub na niewielkie kawa³ki. Umyte pieczarki oraz parówkê kroimy w grubsze plasterki. Cebulê i czosnek w kosteczkê. Na rozgrzanym t³uszczu sma¿ymy parówki, przek³adam . . .
| 09-06-2012 | [0]

Dzisiejszy dzieñ up³yn±³ nam przy wêdzeniu wêdlin: swojskiej kie³basy, szynki, boczku oraz dla urozmaicenia smaku - kurczaków. Kilka dni temu, po burzliwych zakupach i obchodzeniu z mam± kilku jak nie kilkunastu sklepów miêsnych w celu . . .
| 15-12-2012 | [4]

Miêso myjemy i kroimy w paski lub kostkê. Podsma¿amy na dnie wysokiego rondla lub garnka. Wrzucamy obran± i pokrojon± w kostkê cebulê . W tym czasie na osobnej patelni podgrzewamy olej, na którym podsma¿amy obrane z±bki czosnku, oraz p . . .
| 09-06-2012 | [0]

Szybki sposób na smaczny schab zapiekany z pieczarkami. Schab myjemy, osuszamy i kroimy w plastry, plastry lekko rozbijamy i przyprawiamy sol± i pieprzem i majerankiem. Odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Po wyjêciu z lodówki plastr . . .
| 06-01-2013 | [0]

Skrzyde³ka zalewamy niewielk± ilo¶ci± wody, gotujemy, gdy zawrze zlewamy wodê, p³uczemy skrzyde³ka i ponownie zalewamy czysta wod± w ilo¶ci oko³o 2,5-3 litry. Dodajemy li¶æ laurowy, ziele angielskie, sól i gotujemy pod przykryciem na b . . .
| 20-02-2012 | [0]

Miêso mielimy za pomoc± maszynki. Ry¿ gotujemy 2x krócej ni¿ podaje informacja na opakowaniu. Studzimy Cebulkê siekamy drobno i szklimy na ³y¿eczce mas³a. Do miêsa dodajemy ugotowany ry¿, cebulê, poszatkowan± kapustê i wbijamy jajka . . .
| 16-02-2012 | [2]

Ser rozgniatamy widelcem i ucieramy z ¿ó³tkami, szczypt± soli, dodajemy m±kê i pianê ubit± z bia³ek, zagniatamy g³adkie ciasto. Ciasto przenosimy na stolnicê, dzielimy na czê¶ci i z ka¿dej formujemy wa³ki o ¶r. oko³o 1,5 cm. Wa³ki dzi . . .
| 06-03-2012 | [0]

Podstawowa wiedza o tym zdrowym (zawiera kwas foliowy) sk³adniku do pysznych potraw to taka, ¿e szpinak lubi byæ mocno przyprawiony i lubi obecno¶æ czosnku. Wynika to st±d, ¿e sam w sobie jest niestety (lub stety) lekko md³y i bez smak . . .
| 07-02-2012 | [0]