Pyszna surówka z kapusty pekińskiej

Czas 15 minut Porcji kcal : 100 kalorii/100g Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Pyszna surówka z kapusty pekińskiej – składniki:

– 1 mała kapusta pekińska
– 3 marchewki
– natka pietruszki
– mały jogurt
– 3 łyżki majonezu
– olej
– sól, pieprz

Pyszna surówka z kapusty pekińskiej – sposób wykonania:

Z kapusty osuwamy wierzchnie liście, myjemy ją i szatkujemy na drobne kawałki. Dodajemy marchewkę obraną i starkowaną na grubych oczkach (do warzyw), dodajemy też drobno posiekana natkę pietruszki (może być mrożona).

W kubku mieszamy majonez z jogurtem, dodajemy 2 łyżki oleju. Całość mieszamy i wylewamy na surówkę jednak robimy to tuż przed podaniem aby nie puściła zbyt dużej ilości soku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *