Pyszna surówka z kapusty pekińskiej

Czas 15 minut Porcji kcal : 100 kalorii/100g Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Pyszna surówka z kapusty pekińskiej – składniki:

– 1 mała kapusta pekińska
– 3 marchewki
– natka pietruszki
– mały jogurt
– 3 łyżki majonezu
– olej
– sól, pieprz

Pyszna surówka z kapusty pekińskiej – sposób wykonania:

Z kapusty osuwamy wierzchnie liście, myjemy ją i szatkujemy na drobne kawałki. Dodajemy marchewkę obraną i starkowaną na grubych oczkach (do warzyw), dodajemy też drobno posiekana natkę pietruszki (może być mrożona).

W kubku mieszamy majonez z jogurtem, dodajemy 2 łyżki oleju. Całość mieszamy i wylewamy na surówkę jednak robimy to tuż przed podaniem aby nie puściła zbyt dużej ilości soku.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *