Czas 35 minut Porcji 4 kcal : 200 kalorii/100g Trudność łatwe Koszt: do 25 zł.
Pomysł na smażonego karpia w migdałach, którego przyrządzam na Wigilię. Potrawa corocznie wywołuje zachwyt podniebienia naszych wigilijnych gości.
Śledź po kaszubsku
Czas 40 minut Porcji 5 kcal : 180 kalorii/100g Trudność łatwe Koszt: do 25 zł
Czytaj dalej „Śledź po kaszubsku”Pulpeciki z ryb w zalewie
Czas 60 minut Porcji 6 kcal : 118 kalorii/100g Trudność łatwe Koszt: do 25 zł.
Rodzynki namoczyć w ciepłej wodzie na ok. 3 godz. Cebulę pokroić w płatki i podsmażyć. Rybę ugotować w wywarze z marchewką i pietruszki + sól do smaku.
Wigilijny karp smażony z cebulą
Czas 60 minut Porcji 4 kcal : 225 kalorii/100g Trudność łatwe Koszt: do 10 zł.
Pyszny karp wigilijny smażony z cebulą. Cebulę obieramy, kroimy w krążki i smażymy na złoty kolor.
Śledzie w oleju
Czas 55 minut Porcji 1 kcal : 300 kalorii/100g Trudność łatwe Koszt: do 25 zł.
Przepis na śledzie w oleju rodzinny, najczęściej wykonywany na Wigilię.
Ryba po grecku
Czas Wykonanie 45 minut Porcji 2 kcal : 140 kalorii/100g Trudność łatwe Koszt: do 25 zł.
Mój sprawdzony przepis na rybę po grecku od lat stosowany w rodzinnym domu. Rybę myjemy, obsuszamy ręcznikiem kuchennym, skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące.
Sałatka śledziowa
Czas Wykonanie 25 minut Porcji 4 kcal : kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł.
Śledzie po kupieniu zwykle moczę w zimnej wodzie aby pozbyć się nadmiaru soli. Mimo, że w tym wypadku dojdą inne składniki, to wole jednak aby w smaku nie dominował smak soli, pochodzący od śledzi.