Czas 45 minut Porcji 12 kcal : 250 kalorii/100g Trudność łatwe Koszt: do 25 zł.
Przygotowanie tego sernika jest bajecznie proste i każdy, naprawdę każdy może go bardzo szybko zrobić sam
Pyszny prosty sernik – składniki :
1,5 kg twarogu
2 jajka
5 żółtek (białek nie wyrzucamy)
szklanka oleju
1,5 szklanki cukru
2 budynie śmietankowe
pół szklanki śmietany 18%
cukier waniliowy
wierzch ciasta :
5 białek
3 łyżki cukru
spód :
opakowanie biszkoptów
Pyszny prosty sernik – sposób wykonania :
Zacznę od tego, że przygotowanie tego sernika jest bajecznie proste i każdy, naprawdę każdy może go bardzo szybko zrobić sam
Dno prostokątnej blaszki (wyścielonej papierem do pieczenia) wykładamy biszkoptami.
Twaróg mielimy 2x. Do twarogu dodajemy kolejno jajka, żółtka, cukier, olej , cukier waniliowy i budynie oraz śmietanę – mieszamy za pomocą miksera. Masę wylewamy na biszkopty. Pieczemy około 50 minut w 180 stopniach C.
Z białek ubijamy pianę z dodatkiem cukru. Pianę smarujemy na upieczonym cieście, ponownie wstawiamy do piekarnika na 20 minut.
cukier puder ??!! w potrzebnych produktach nie ma mowy o tym by dodać cukier puder 🙁
„Twaróg mielimy 2x” to znaczy? czy bydyn w proszku wsypac normalnie tak jak w przepisie czy trzeba zrobic w tradycyjny sposob czyli mleko zagotować itd.. ?
2x znaczy 2 razy! Budyń w proszku wsypujemy tak jak jest opisane w przpisie.
zepsuła mi się maszyna do mielenia czy do tych serników prócz tradycyjnego mogę użyć sera z kubełka.
Róża
Twaróg z wiaderka jest wodnisty i sernik będzie miał inną konsystencję.
Witam mam blachę 39×27,5×8 cm ile więcej składników musiała bym dołożyć ?
Sylwia.
Rób według przepisu, piekłam z niego i jest ok. Nie zmieniaj ilości składników. Masz standardowa blachę do pieczenia. Najwyżej ciasto będzie niższe/wyższe, ale nie będzie to miało wpływu na smak.