Sałatka z tuńczyka

Czas 20 minut Porcji kcal : 190 kalorii/100g Trudność łatwe Koszt: do 25 zł.

Sałatka z tuńczyka – składniki:

puszka tuńczyka w sosie własnym
5 jajek ugotowanych na twardo
1 puszka kukurydzy
4-6 ogórków konserwowych
1 duża cebula
majonez sól pieprz

Sałatka z tuńczyka – sposób wykonania:

Cebulę drobno pokroić i posolić aby zmiękła.
Tuńczyka i kukurydze odsączyć z zalewy, jajka i ogórki pokroić w kostkę, wszystkie składniki wymieszać ze sobą,dodać majonez, przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Jedna odpowiedź do “Sałatka z tuńczyka”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *