Sałatka z zupek chińskich

Czas Wykonanie 30 minut Porcji 10 kcal : 147 kalorii/100g Trudność łatwe Koszt: do 10 zł.
Niezbyt zdrowa ale smaczna i szybka sałatka z zupek chińskich. Do półmiska dodajemy wcześniej pokrojoną kapustę pekińską w kostkę (bez białego kaczana) fileta z piersi płuczemy i kroimy

Sałatka z zupek chińskich – składniki:

2 podwójne piersi z kurczaka
puszka kukurydzy
puszka groszku konserwowego
puszka fasoli czerwonej konserwowej
1 zupka chińska VIFON curry
1 zupka chińska VIFON złoty kurczak
majonez
musztarda
kapusta pekińska
4 jajka
2 ogórki konserwowe
papryka czerwona,żółta,pomarańczowa(tylko nie zielona)

Sałatka z zupek chińskich – sposób wykonania:

Do półmiska dodajemy wcześniej pokrojoną kapustę pekińską w kostkę (bez białego kaczana) fileta z piersi płuczemy i kroimy w średnią kostkę, papryki kroimy w kostkę lecz wcześniej czyścimy środek, kukurydze,groszek oraz fasolkę przed dodaniem do półmiska musimy wcześniej je opłukać, ogórki kroimy w drobną kostkę, jajka wcześniej ugotowane na twardo kroimy w kostkę wszystko to dodajemy do półmiska.
zupki chińskie zgniatamy i dodajemy wszystkie posiadane przyprawy zalewamy to gotowaną wodą tak aby zupki były bardzo gęste i przykrywamy je na tak ok.8minut,ostudzone zupki przed dodaniem do półmiska musimy je wymieszać aby wszystkie przyprawy się połączyły.Na sam koniec dodajemy majonez i musztardę do smaku.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *