Czas Wykonanie 35 minut Porcji 1 kcal : 143 kalorii/100g Trudność łatwe Koszt: do 10 zł.
Wspaniała sałatka ziemniaczana pasuje na każdą mniejszą lub większą imprezę gdyż cieszy się niebywałym powodzeniem. Pasuje nie tylko do wędlin, dobrze też radzi sobie jako samodzielna przystawka.
Sałatka ziemniaczana – składniki:
pół kg ziemniaków
4 spore ogórki kiszone
3 jajka
pół cebuli czerwonej
pół pęczku szczypiorku
majonez
łyżeczka czubata musztardy
sól, pieprz do smaku
Sałatka ziemniaczana – sposób wykonania:
Wspaniała sałatka ziemniaczana pasuje na każdą mniejszą lub większą imprezę gdyż cieszy się niebywałym powodzeniem. Pasuje nie tylko do wędlin, dobrze też radzi sobie jako samodzielna przystawka.
Ziemniaki obieramy i gotujemy (pilnujemy by nie przegotować!) w osolonej wodzie, studzimy i kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo i również kroimy w kostkę, dodajemy do ziemniaków. Szczypior siekamy drobno, ogórki kroimy w kosteczkę, podobnie jak cebulę, dodajemy do pozostałych składników.
Do sałatki dodajemy majonez, musztardę i doprawiamy do smaku przyprawami.
Smacznego.